Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ajax wil overleg met Patijn

Datum nieuwsfeit: 23-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AFC Ajax

Ajax wil overleg met Patijn
Amsterdam, woensdag 23 februari 2000.

Ajax is verrast over de uitspraken van de Amsterdamse burgemeester Patijn. De burgemeester eist van de Amsterdamse club dat zij haar seizoen- en wedstrijdkaartverkoop aan banden legt. Ajax wil graag zo snel mogelijk een direct gesprek met Patijn. Dan kan de club uitleg geven over het eigen veiligheidsbeleid rondom de thuiswedstrijden en kunnen de suggesties van de burgemeester worden besproken.

Woensdag verscheen in de Telegraaf een artikel waarin Patijn vertelde dat Ajax moet stoppen met de 'welhaast automatische verstrekking' van haar seizoenkaarten. 'Mensen zouden pas een toegangskaart moeten krijgen als vaststaat dat er geen reden is om te weigeren', aldus de burgemeester. Het gaat dan volgens Patijn met name om de supporters in de vakken 125 tot en met 129, oftewel de F-side.

Patijn stuurde woensdagochtend een zogenoemde brandbrief, mede ondertekend door politie-chef Kuiper, naar voorzitter Michael van Praag. 'Mijn beleid is erop gericht de politie-inzet bij voetbalwedstrijden terug te brengen, vooral bij de niet-risicovolle wedstrijden', lichtte Patijn zijn uitlatingen toe.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie