Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Samenwerkingsconvenant roeibond en gemeente Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 23-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam

Samenwerkingsconvenant tussen roeibond en gemeente amsterdam gesloten

De afspraken rondom de verbreding van de Bosbaan tussen de Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB) en de gemeente Amsterdam zijn in een samenwerkingsconvenant vastgelegd. Het college van B&W stelt de Raadscommissie Sport voor hiermee akkoord te gaan.

Al in 1994 heeft de gemeenteraad besloten dat Amsterdam moet beschikken over een volwaardige internationale roeibaan. Er is destijds gekozen voor uitbreiding van de Bosbaan in noordelijke richting. De voorbereidingen voor de verbreding van de Bosbaan zijn al geruime tijd geleden begonnen en zijn in volle gang. In juni 1997 en in januari 1999 zijn voorbereidingskredieten verschaft van respectievelijk 1,3 miljoen en 560.000 gulden. Beide bedragen worden ten laste gebracht van het totaalbedrag van 7,3 miljoen gulden dat in het Sportaccommodatiefonds voor de verbreding van de Bosbaan is gereserveerd. Naast deze substantiële bijdrage van de gemeente is besloten dat de Roeibond als belangrijkste gebruiker van de roeibaan een aanzienlijke bijdrage moet leveren, en wel een bedrag van 3,5 miljoen gulden.

Deze afspraak is nu vastgelegd in een samenwerkingsconvenant. Naast afspraken over het gebruik van de roeibaan, de samenwerking, de aanbesteding en de uitvoering van het werk en de aard en de omvang van de financiële bijdrage van de KNRB, zijn er duidelijke afspraken gemaakt over het commerciële gebruik door de KNRB van de verbrede Bosbaan. De financiële positie van de KNRB laat het niet toe de gevraagde bijdrage uit eigen middelen te financieren. Zij zijn hierbij aangewezen op sponsoring. Om de kansen op een goede sponsor te vergroten, heeft de gemeente het volgende toegezegd:
* toestemming geven voor de naamsverbinding van de sponsor aan de Bosbaan, louter in het kader van evenementen op de Bosbaan;
* de nieuwe naam van de verbrede Bosbaan gebruiken in communicatie van de gemeente;

* toestemming geven voor de plaatsing van een bord op een nog te bepalen plek;

* toestemming geven voor de naamsaanduiding van de sponsor op vijf vaste plaatsen die direct verbonden zijn met de Bosbaan.

Deze afspraken gelden voor een periode van twintig jaar. Op 16 maart behandelt de raadscommissie het voorstel en op 5 april wordt het in de gemeenteraad besproken.

Marleen Nieuwenhuis 5522042

^


-

© gemeente Amsterdam - 23-02-2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie