Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tekort aan informatie aanpak arbeidsmarkt

Datum nieuwsfeit: 23-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Economische Zaken Berichtnaam: Persbericht Nummer: 034 Datum: 24-02-2000

TEKORT AAN INFORMATIE

Het lid van de Tweede Kamer, Hamer (PvdA) heeft aan de Ministers van Economische Zaken en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen op 4 februari 2000 de volgende schriftelijke vragen gesteld.

1 Kent u het bericht 'Onzekerheid over aanpak arbeidsmarkt'? *

2 Bent u ervan op de hoogte dat het uitvoeringstempo van een aantal aanbevelingen van de taakgroep 'Werken aan ICT' erg laag ligt? Klopt het dat een belangrijke reden hiervoor de onduidelijkheid over de overheidsbijdrage is?

3 Bent u bereid de Kamer op korte termijn op de hoogte te stellen van uw reactie op de aanbevelingen van de commissie Risseeuw? Zo ja, kunt u dan aangeven welke mogelijkheden u voor handen hebt om de aanbevelingen van de taakgroep zo spoedig mogelijk te realiseren?

4 Is de stelling van de heer F. Mulder juist dat de adopterende organisaties bij de uitvoering onvoldoende ambitie tonen? Wat is hiervan de oorzaak? Bent u van plan hier maatregelen tegen te nemen?


* Computable, 21 januari jl.

De minister van Economische Zaken, A. Jorritsma-Lebbink, heeft mede namens de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, drs. L.M.L.H.A. Hermans deze vragen als volgt beantwoord.

1 Ja.

2 Op 19 oktober 1999 hebben wij het rapport van de Taskforce in ontvangst mogen nemen. Daarbij heb ik aangegeven dat de projecttrekkers de voorstellen van de Taskforce in de komende maanden verder moesten uitwerken in concrete businessplannen. Het uitvoeringstempo van de aanbevelingen ligt inderdaad niet overal gelijk. Dat is niet het gevolg van onduidelijkheid over de overheidsbijdrage. Het opstellen van goede businessplannen is een zaak van betrokken bedrijven en onderwijsinstellingen, deze verantwoordelijkheid kunnen en zullen wij niet van hen overnemen. Met de projecttrekkers is afgesproken dat de businessplannen uiterlijk 29 februari a.s. worden ingediend.

3 De businessplannen, waarin de voorstellen van de commissie Risseeuw zijn uitgewerkt, dienen uiterlijk 29 februari a.s. in ons bezit te zijn. We verwachten in april a.s. ons standpunt naar de Kamer te kunnen sturen.

4 Naar mijn mening is er veel enthousiasme bij de betrokken organisaties. Tegelijkertijd beproef ik ook aarzeling bij sommige betrokken organisaties, aangezien er spanning bestaat tussen individuele korte termijn belangen van sommige bedrijven en hun meer collectieve lange termijn belangen. OCW en EZ hebben regelmatig contact met de projecttrekkers over de voortgang van de projecten, waarbij ondermeer gewezen wordt op het belang van duidelijke financiele committeringen van bedrijven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie