Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Koningin en minister-president bij viering vijftig jaar SER

Datum nieuwsfeit: 23-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst

Het Koninklijk Huis

Persberichten

23/02/00 Koningin en minister-president bij viering vijftig jaar Sociaal-Economische Raad

Hare Majesteit de Koningin is woensdag 23 februari 2000 aanwezig bij de viering van het vijftigjarig bestaan van de Sociaal-Economische Raad. Tijdens deze bijeenkomst in het SER-gebouw te Den Haag zal minister-president Kok een toespraak houden. De SER adviseert de regering en het parlement over de hoofdlijnen van het te voeren sociaal-economisch beleid. In de raad zijn drie partijen vertegenwoordigd die sociaal-economisch Nederland weerspiegelen: ondernemers, werknemers en onafhankelijke deskundigen, de zogeheten kroonleden.

De SER werd in 1950 opgericht bij de Wet op de bedrijfsorganisatie. Naast de adviserende taak heeft de SER een bestuurlijke taak als toezichthouder op de publiekrechtelijke bedrijfsorganisatie, en medebewindstaken in het kader van de Wet
assurantiebemiddelingsbedrijf, de vestigingswetten en de Wet op de ondernemingsraden. Verder ziet de SER toe op de naleving van de fusiegedragsregels.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie