Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Utrecht-West

Datum nieuwsfeit: 23-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster West-Utrecht (districten Lekstroom, Rijn en IJssel en Vecht & Venen)
Woensdag 23 februari 2000, 09.30 uur

Vrouw overleden na ruzie
Oud Zuilen - Dinsdagmiddag omstreeks twee uur kreeg de politie de melding dat er een ruzie gaande was bij een woning aan het Van Tuyllplantsoen in Oud Zuilen.

Bij de woning aangekomen trof de politie in de achtertuin een dode vrouw aan. Het betrof de 46-jarige bewoonster. De vrouw was door messteken om het leven gebracht.

In de woning heeft de politie een 46-jarige man aangehouden. De man heeft inmiddels bekend zijn ex vrouw om het leven te hebben gebracht. Op het moment van de aanslag bevonden zich vijf kinderen in de woning. Geen van de kinderen raakte gewond. Voor alle kinderen is passende opvang geregeld.

De verdachte zal deze week worden voorgeleid aan de officier van justitie.

Auto te water
Abcoude - Een schipper voer op het Amsterdam Rijnkanaal vanuit de richting Amsterdam in de richting Utrecht.

Ter hoogte van Nigtevecht zag de schipper een echo op zijn radar. Dit was op ongeveer honderd meter voor het schip. Toen de man polshoogte ging nemen en een schijnwerper naar het water richtte zag hij nog net de achterkant van een voertuig boven water drijven. Na eerst de scheepvaart achter hem in kennis gesteld te hebben, heeft de man direct alarm geslagen.

Een duikteam van de brandweer heeft in samenwerking met een bergingsbedrijf de auto en het slachtoffer op de kant gekregen. De De 39-jarige bestuurder uit Amsterdam was inmiddels overleden. Het is voor de politie nog onduidelijk hoe de man met zijn auto te water is geraakt.

Beroving invalide man
Nieuwegein - Dinsdagmiddag tussen kwart voor één en kwart over één werd op de Henry Dunantlaan in Nieuwegein een 48-jarige invalide man uit Nieuwegein berooft van zijn polstas.

De man reed met zijn rolstoel ter hoogte van winkelcentrum De Ratelaar en werd door een tot nu toe onbekende automobilist naar de weg gevraagd. Nadat het slachtoffer de weg had gewezen, stapte de onbekende man weer in zijn auto en reed weg. korte tijd later werd de invalide man ter hoogte van de fietstunnel door de onbekende man klemgereden.

Op dat moment staptte een vrouwelijke passagier uit de auto en beroofde de invalide man van zijn polstas. Daarna staptte de vrouw weer in de auto en verdween in onbekende richting.

De politie Nieuwegein verzoekt getuigen van deze laffe overval zich te melden op telefoonnummer: 030 -60923110.

_________________________________________________________________

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie