Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht-Stad: rechercheurs mishandeld

Datum nieuwsfeit: 23-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politie Regio Utrecht
Persberichten
Cluster Stad-Utrecht (districten Paardenveld, Marco Polo, Utrecht-Noord en Tolsteeg)

Woensdag 23 februari 2000, 09.30

Rechercheurs mishandeld bij aanhouding berover
Utrecht - Twee rechercheurs van het roofovervallenteam Robuust zijn dinsdagmiddag mishandeld.

De rechercheurs waren op zoek naar een 14-jarige Utrechter in verband met zijn betrokkenheid bij berovingen. Omstreeks drie uur zagen zij hem op de J.P.Coenstraat lopen. Hij werd aangesproken en aangehouden.

Een groep van naar schatting vijftien jongeren bemoeiden zich onmiddellijk met de aanhouding. Zij trachtten hun vriend te ontzetten en daarbij werden de rechercheurs geschopt en geslagen. Met assistentie van meerdere agenten werd de berover en twee van zijn helpers aangehouden. Een meisje werd aangehouden omdat zij de agenten uitschold voor kankerwouten.

De aangehoudenen zijn in de leeftijd van 14 t/m 18 jaar en allen Utrechters. Het meisje kon in de loop van de avond vertrekken, nadat de officier van justitie haar een boete van vijfhonderd gulden had opgelegd. De jongens zijn inverzekeringgesteld en worden nog deze week geleid voor de officier van justitie.

Man beroofd van zijn snorfiets
Utrecht - Een 22-jarige Utrechter is dinsdagavond op de Kanaalweg beroofd van zijn snorfiets.

Omstreeks tien uur reed hij ter hoogte van de Leidseweg. In verband met een wegopbreking moest hij langzaam door een wegversmalling rijden. Een drietal jongens op twee bromfietsen, hielden de man tegen. Eén van hen stompte de bromfietser in zijn gezicht. Hij viel van zijn snorfiets. Vervolgens greep een andere knaap de snorfiets en reed daar snel op weg, gevolgd door zijn vrienden. De recherche stelt een onderzoek in.

_________________________________________________________________

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie