Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Emmen wil vervoersmanagement stimuleren

Datum nieuwsfeit: 23-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Emmen


Persbericht vervoersmanagement, 23 februari 2000

Gemeente wil vervoersmanagement stimuleren

De gemeente wil in samenwerking met het Vervoerscoördinatiecentrum Noord-Nederland het vervoersmanagement bij bedrijfsleven verder aanzwengelen. Plannen daartoe staan in het werkplan Vervoersmanagement 2000 waarmee het college vandaag heeft ingestemd. Ter uitvoering van de in het werkplan omschreven stimuleringsactiviteiten sluit de gemeente met het VCC een overeenkomst.

Vervoersmanagement omvat alle instrumenten die het management van een bedrijf of instelling kan inzetten om het niet-noodzakelijke autoverkeer voor woon-werkverkeer en zakelijk verkeer terug te dringen. De gemeente geeft daarbij het voorbeeld door ook voor haar eigen gemeentelijke organisatie een vervoersmanagementbeleid te voeren. Een fietsenplan is daarin een markant voorbeeld. Veel ambtenaren maken gebruik van de mogelijkheid tegen gereduceerd tarief en gunstige leningsvoorwaarden een fiets te kopen. Andere voorbeelden van vervoersmanagementinstrumenten zijn het aangaan van een openbaar vervoer (OV-) grootgebruikcontract, parkeermaatregelen voor carpoolers en carpoolmatching.

Het gemeentelijk werkplan Vervoersmanagement voor het jaar 2000 richt zich op het bevorderen van locale en regionale samenwerking, het geven van nieuwe impulsen bedrijfsleven en het verlenen van betere dienstverlening aan bedrijven.
Daartoe zal in 2000 worden gestreefd naar meer inzicht in het woon-werkverkeer; bedrijven die behoefte hebben aan parkeervergunningen dit te laten motiveren op basis van een vervoersplan; intensivering van het thema vervoersmanagement tijdens bedrijfscontacten: het organiseren van voorlichtingsbijeenkomsten voor gemeentelijke toezichthouders milieu en door bij realisering nieuwe bedrijfslocaties extra aandacht te schenken aan vervoersmanagement.

Verder werkt de gemeente (als werkgever) aan een uitvoeringsplan van het bedrijfsvervoerplan 1999-2000. Dit plan is gericht op voortzetting Fietsplan, stimuleringsactie Fiets naar je werk, voortzetting carpoolacties, en onderzoek naar inzet deelauto voor dienstreizen.


Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend (c)2000 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie