Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht stad Groningen: zakkenrollers opgepakt

Datum nieuwsfeit: 23-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 23-02-2000

Zakkenrollers opgepakt/
Woensdagochtend 23 februari 2000 te 11.30 uur

De politie heeft afgelopen week twee verdachten, een 39-jarige man uit Groningen en een 32-jarige vrouw uit de stad aangehouden. Beiden hebben zich de afgelopen drie maanden schuldig gemaakt aan diverse straatroven en zakkenrollerij. In het onderzoek zijn tot nu toe zestien berovingen op basis van de aangifte opgelost. De beide verdachten zijn in bewaring gesteld en moeten op woensdag 23 februari voor de rechter verschijnen.

De verdachten konden op maandag 14 februari worden aangehouden nadat uit onderzoek steeds bleek dat de diverse gegeven signalementen van de man en vrouw overeenkwamen. Uit het daarop volgende verhoor gaven beiden aan zich gedurende afgelopen maanden steeds in de binnenstad van Groningen te hebben schuldig gemaakt aan zakkenrollen. Bijna dagelijks gingen de beide verdachten op pad om hun slachtoffers uit te zoeken. Zo bezochten zij de horecagelegenheden in de binnenstad . Een van beide verdachten wist de slachtoffers af te leiden, waarna de andere er met een tas, portemonnee of mobiele telefoon van door ging. Als ze werden betrapt wisten ze te ontkomen door de slachtoffers te bedreigen met een mes of te mishandelen. Op 6 februari ontstond daardoor in de Ebbingestraat een schermutseling met een slachtoffer die kans zag de mannelijke verdachte te achterhalen. Op straat kreeg het slachtoffer echter klappen. Nadat de verdachte honderd gulden uit diens portemonnee had gehaald gooide hij de portemonnee op straat en vluchtte met zijn op uitkijk staande medeverdachte. Tweemaal werd in een Groningse stadsbus een passagier beroofd van zijn portemonnee.

De verdachten konden door de verkregen buit in hun eigen levensonderhoud voorzien en gebruikten het geld voor de aankoop van drugs. De geroofde portemonnees werden veelal in brievenbussen van woningen gedeponeerd. Enkele mobiele telefoons werden aan helers verkocht.

Voor nadere informatie: bureau Communicatie, telefoon 0 50 - 5 995 010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie