Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opel start productie van nieuwe Agila

Datum nieuwsfeit: 23-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AutoRai

Opel start productie van nieuwe Agila 23-2-00. Opel is in haar fabriek in Gliwice, Polen, gestart met de productie van de nieuwe Opel Agila, een slim ontworpen Mini-MPV met een ruim en veelzijdig interieur. Opel is de eerste Europese autofabrikant die met een dergelijk model actief wordt in het mini segment. De Agila, die geleverd gaat worden met de keuze uit twee pittige ECOTEC vierkleppenmotoren (een 58 pk sterke 1.0-liter en een 1.2-liter met 75 pk), is het tweede productiemodel dat gebouwd wordt in Opels nieuwste fabriek in het Poolse Gliwice. De Astra Classic, het vorige model Astra dat speciaal voor de Middeneuropese markt bedoeld is, wordt in die fabriek al sinds augustus 1998 geproduceerd. Door de komst van de Agila is de productiecapaciteit in de fabriek in Gliwice inmiddels verhoogd tot 150.000 autos.

De nieuwe Agila werd in samenwerking met Opels Japanse partner Suzuki ontwikkeld. Deze nieuwe Mini-MPV is de eerste auto die op veel gebieden de technologieën van de beide partners in zich verenigt, waarbij de ontwikkelings- en designteams van Opel gedurende het hele project een cruciale rol speelden. Suzuki bouwt haar versie van de auto in Esztergom, Hongarije.

Op diverse gebieden maken de twee autos gebruik van dezelfde onderdelen en componenten, terwijl het toch twee op zichzelf staande modellen blijven. Zo gebruiken Opel en Suzuki bijvoorbeeld hun eigen motoren en worden de autos afzonderlijk van elkaar en onder hun eigen merknaam door de organisaties in de markt gezet.

De moderne productietechnieken en de uitgebreide kwaliteitsgarantie van de Opel-fabriek in Gliwice vormen de sleutel tot de hoge kwaliteit van de Agila. Opel levert de auto daarom ook met een twaalfjarige garantie op doorroesten. De jongste fabriek van Opel in Europa, waarin ongeveer 900 miljoen D-mark werd geïnvesteerd, is gebaseerd op het principe van de moderne Opel-fabriek in Eisenach, Duitsland, die bekend staat om zijn efficiënte productieproces. De productiemedewerkers in Gliwice hebben daarom deelgenomen aan diverse trainingen in Eisenach en in andere General Motors fabrieken, verspreid over de hele wereld.

Opels veelzijdige nieuwkomer komt in juni in Nederland op de markt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie