Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ahold publiceert rapport over milieu

Datum nieuwsfeit: 23-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht Koninklijke Ahold

Ahold publiceert rapport over milieu

Zaandam, 23 februari 2000 - Koninklijke Ahold heeft vandaag een nieuw rapport gepubliceerd onder de titel 'Ahold en het milieu, 2000'. Het rapport informeert ruim 2.500 Ahold-managers wereldwijd en andere geïnteresseerden binnen en buiten de onderneming over milieuprogramma's, prioriteiten op dit terrein en uitwisseling van beste werkmethoden (best practice). Case-histories uit de VS, Europa, Latijns Amerika en Azië beschrijven verschillende activiteiten en de gemaakte voortgang.

Het Engelstalige rapport laat zien dat er een samenhang bestaat tussen goed milieubeleid, het imago van Ahold en de financiële resultaten van de onderneming. Het rapport besteedt onder meer aandacht aan de inkoop van producten. Door de aandacht van consumenten voor kwaliteit en veiligheid van voedsel, controleren de winkelketens van Ahold steeds nauwkeuriger de herkomst van producten en de gebruikte productiemethoden. Door intensieve samenwerking met betrouwbare leveranciers, met name in de agrarische sector, kunnen productkwaliteit, voedselveiligheid en adequate zorg voor het milieu beter worden gerealiseerd. Het milieurapport, dat als ondertitel heeft "Van Boerderij tot Vork", laat zien dat de Ahold-winkelketens belangrijke voortgang boeken in het bewaken van de voedselketen. Albert Heijn is op dit terrein een voorloper.

Van Boerderij tot Vork beschrijft ook andere Ahold milieuprogramma's zoals het terugdringen van energiegebruik, verbetering van koelsystemen, afval beperking en hergebruik en het tegengaan van watervervuiling. Ook informeert het milieurapport over programma's die transport-efficiency nastreven.

Het milieurapport From Farm to Fork is te vinden op: www.ahold.nl of kan worden aangevraagd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie