Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Team Marlboro Mitsubishi gaat voor toerwagentitel

Datum nieuwsfeit: 23-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AutoRai

Team Marlboro Mitsubishi gaat voor toerwagentitel 23-2-00.

Precies twee maanden voor aanvang van het Libertel Dutch Touring Car Championship (DTCC) stelt Mitsubishi Motor Sales Nederland het Team Marlboro Mitsubishi voor. Allard Kalff en Tim Coronel onthulden vandaag in de chique sfeer van het Amstel Hotel de nieuwe Carisma GDI racetoerwagen. Deze is nu in hetzelfde kleurenschema gespoten als de rally-autos van Marlboro Mitsubishi Ralliart, het team waarin Tommi Mäkinen de regerende wereldkampioen is. Team Marlboro Mitsubishi is er alles aan gelegen om in 2000 de DTCC-titels voor zowel rijders als teams te veroveren. De competitie begint met de Paasraces in Zandvoort, 22-24 april aanstaande.

Vorig jaar bundelden Mitsubishi en Marlboro hun krachten op het hoogste niveau van de rallysport, het wereldkampioenschap. Dat eerste seizoen van samenwerking leverde meteen de wereldtitel op, tevens de vierde op rij voor de Finse Mitsubishi-rijder Tommi Mäkinen. Een logisch gevolg van dit globale succes was het doortrekken van het partnerschap tussen Marlboro en Mitsubishi naar het hoogste nationale autosportniveau, het Libertel Dutch Touring Car Championship, voor Groep N-racetoerwagens.

De professionele opzet
De vergelijkbare opzet van Marlboro Mitsubishi Ralliart en Team Marlboro Mitsubishi betreft niet alleen de herkenbare identiteit, maar vooral ook de professionaliteit. Evenals in het team van de viervoudige rallywereldkampioen is gekozen voor continuïteit. Allard Kalff en Tim Coronel vormen opnieuw het rijderskoppel. Kalff en Coronel leverden twee jaar geleden al een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de raceversie van de Mitsubishi Carisma GDI, waarvan vorig jaar bij de Pinksterraces het nieuwe model op de baan verscheen.

De preparatie van deze spraakmakende auto, die een kleinere cilinderinhoud heeft dan de concurrentie, blijft in handen van Cavallino Engineering van Peter van Erp, de pionier van de GDI-tuning voor de racerij. De Loosdrechtse preparateur zal binnen afzienbare tijd een geheel nieuwe vestiging betrekken in Zeewolde.

Het ondersteunende programma
Een andere parallel tussen het WK-rallyteam en het Nederlandse Team Marlboro Mitsubishi is de professionele aanpak van het ondersteunende programma. Bij alle DTCC-wedstrijden is het team vertegenwoordigd met twee hoogst moderne transporters met ertussenin een overdekte hospitality-ruimte, waarin per raceweekeinde zon vierhonderd gasten kunnen worden ontvangen. Op het Circuit Park Zandvoort heeft Mitsubishi bovendien de hospitality-box op de galerij boven de pits, en er zijn tribunevakken gereserveerd voor de gasten. Tevens bestaan er vergevorderde plannen bij Marlboro en Mitsubishi om elders op het Circuit Park Zandvoort tijdens de DTCC-raceweekeinden een showprogramma op te zetten met aantrekkelijke interactieve elementen voor het publiek.

De sponsoring en het teammanagement

Naast Marlboro nog enkele andere partijen zich verbonden aan het team. Eén van hen is Shell, een technische partner die met de nieuwe brandstof Pura zeer geïnteresseerd is in de GDI-technologie. Nieuw is eveneens Trium, de nieuwe merknaam van de mobiele telefoons van Mitsubishi Electric. Trium zal vanaf dit jaar flink van zich doen spreken en ziet de sponsoring van het team als een belangrijke bijdrage aan haar campagnes en een uitgelezen kans voor prima relatiemanagement.
Belangrijkste doelstelling voor Trium is de ondersteuning van de business met de zogenoemde operators, Libertel, KPN, Ben, Dutchtone en Telfort. Ook Palm Connected Organizers en Mitsubishi Dealer Lease (Abfin) ondersteunen de campagne van Team Marlboro Mitsubishi in het DTCC. Het management van Team Marlboro Mitsubishi wordt gevormd door Peter van Erp, directeur van Cavallino Engineering, Hans Langeveld, Service Manager bij Mitsubishi Motor Sales Nederland (MMSN) en Huib de Vries, Manager Public Relations van MMSN en eindverantwoordelijk voor de publicitaire ondersteuning, sponsoring en relatiebeheer van Team Marlboro Mitsubishi.

De coureurs
De Mitsubishi-renstal onder de nieuwe naam Team Marlboro Mitsubishi continueert in 2000 de samenwerking met coureurs Allard Kalff en Tim Coro-nel. Kalff is al sinds 1981 actief in de autosport en behoort tot de snelste en meest ervaren rijders in Nederland. Kalff, die ook bekendheid geniet als Formule 1-verslaggever voor de televisie, rijdt al sinds 1996 voor Mitsubishi; in dat jaar werd hij tweede in het eindklassement van het Dutch Tou-ring Car Championship. In 1998, het eerste jaar met de Mitsubishi Carisma GDI, toonde hij de potentie van deze auto door het Dutch Touring Car Championship af te sluiten met een race-overwinning. Het afgelopen seizoen schonk de racende reporter Mitsubishi een tweevoudige debuuttriomf met de nieuwe Carisma GDI en hij werd derde in het kampioenschap. Kalff kan inmiddels worden getypeerd als een regelrechte ambassadeur voor het merk Mitsubishi in Nederland.
Tim Coronel kwam, zag en overwon in 1994, toen hij in zijn aanvangsjaar al Nederlands kampioen werd in de Citroën AX GTi Cup. De carrière van Tim raakte in een stroomversnelling, die hem in 1997 in het Duitse Formule 3-kampioenschap deed belanden. Een jaar later greep de tweelingbroer van coureur Tom Coronel de kans om toe te treden tot het Dutch Carisma Racing Team. Hij zegevierde in de Trophy of the Dunes en ontwikkelde zich, ook dankzij twee tweede plaatsen, tot een vaste waarde in het team en het DTCC. Dit sei-zoen mag daarom ook Coronel worden gerangschikt onder de titelkandidaten.

De race naar succes
Het Dutch Carisma Racing Team baarde in 1998 opzien door met de Mitsubishi Carisma GDI aan de start te verschijnen in het Dutch Touring Car Championship. De revolutionai-re GDI-krachtbron met directe benzine-inspuiting was kort tevoren geïntroduceerd. Het Dutch Carisma Racing Team erkende meteen het potentieel van de motor en paste deze als eerste renstal ter wereld in autoraces toe.

Na een succesvol leerjaar, dat werd afgesloten met een overwinning, kwam het Dutch Carisma Racing Team wederom met een wereldprimeur. Een week voor de officiële internationale perspresentatie van de nieuwe Mitsubishi Carisma GDI, op 11 mei 1999, toonde Mitsubishi de raceversie van dit model. Nog geen twee weken later, vier dagen voor de verkoopintroductie bij de Nederlandse Mitsubishi-dealers, zorgde het raceteam voor de volgende verrassing: Allard Kalff behaalde bij de Carisma Pinksterraces met de debuterende Mitsubishi Carisma GDI twee overwinningen op rij! Drie weken later was het alweer raak, toen Tim Coronel bij de Trophy of the Dunes met de eer streek in de tweede DTCC-race, na van start tot finish aan de leiding te hebben gelegen. Daarna volgden drie podiumplaatsen en de fraaie vierde positie (Kalff) in de sterk bezette internationale DTC Eurofinal TC 2000. Gedurende het DTCC-seizoen 99 was steeds meer sprake van close racing, waarbij elk kampioenschapspuntje zwaarder begon te tellen. Het sterk gegroeide aantal potentiële winnaars gaf uiteindelijk, na de Finaleraces in oktober, extra glans aan de prestaties van Kalff, die als derde eindigde in het kampioenschap, en Coronel, die zesde werd.

Cavallino Engineering
Mitsubishi werkt al vanaf 1996 intensief samen met Cavallino Engineering van Peter van Erp, de tuner die de preparatie van de Mitsu-bishi's Carisma GDI verzorgt. Hoewel Cavallino Engineering al vele successen in verschillende nationale en internationale raceklassen heeft geboekt, begonnen Peter van Erp en zijn medewerkers bij de preparatie van de revolutionaire Mitsubishi GDI-krachtbron met een zo goed als leeg stuk papier. Dat kwam doordat Mitsubishi met de GDI-motor een pionier was op het gebied van directe benzine-injectie, en er nergens ter wereld ervaring bestond met de toepassing van deze techniek in de autosport. De uitstekende kennis en ervaring binnen Cavallino Engineering, het gebruik van de modernste middelen, de gestructureerde organisatie en doordachte logistiek leidden er mede toe dat het jonge team in debuutjaar 1998 al in zijn derde raceweekeinde een podiumplaats behaalde. Cavallino Engineering begon kort na afloop van dat eerste wedstrijdseizoen met de ontwikkeling van de nieuwe Mitsubishi Carisma GDI in race-uitvoering. De bemoedigende resultaten bleven ook buiten onze landsgrenzen niet onopgemerkt; integendeel. Zelfs uit de hoogste internationale racekringen werd bij Peter van Erp belangstellend geïnformeerd naar de GDI-competitietechnologie. Dat resulteerde in 1999 onder meer in de ontwikkeling van een 2-liter Mitsubishi GDI-krachtbron voor de Formule
3. Gezien de uitstekende prestaties in het afgelopen DTCC-seizoen zal de interesse voor competitie-toepassing van de GDI-technologie ongetwijfeld verder toenemen. De groeiende kennis en ervaring met GDI zijn Cavallino Engineering zeer goed van pas gekomen bij de verdere ontwikkeling van de Mitsubishi Carisma GDI voor de aanstaande DTCC-wedstrijdserie.

Het winnende GDI-concept
Het GDI-concept behoort niet alleen op de circuits tot de winnaars. Mitsubishi is de afgelopen jaren veelvuldig in de prijzen gevallen met de direct ingespoten benzinemotor, en doet dat nog steeds! Gezag-hebbende autobladen en technische instituten huldigen de Mitsubishi GDI-motor vanwege de revolutionaire techniek, het lage brandstofverbruik en de geringe uitstoot van schadelijke stoffen. Zo wees een onderzoek van de Consumentenbond, het Ministerie van VROM en de Novem uit, dat een Mitsubishi GDI-krachtbron zeer zuinig met brandstof omspringt. Bij minutieuze testen van een aantal verschillende automodellen bleek de Mitsubishi Carisma GDI verreweg de minste brandstof te verbruiken in de categorie 'grote middenklasse, benzi-ne'. Zijn consumptie bleek maar liefst 23 procent minder te zijn dan het gemid-delde in deze categorie. De door Mitsubishi voor de Carisma GDI geclaimde besparing van het brandstof-verbruik met twintig procent is dus zeer realistisch.
De Mitsubishi Carisma GDI was tien procent zuiniger dan de nummer twee, een auto die eveneens is uitgerust met een door Mitsubishi ontwikkelde en gebouwde GDI-krachtbron. Mitsubishi biedt andere autofabrikanten namelijk de mogelijkheid om gebruik te maken van zijn technologische kennis op het gebied van directe benzine-inspuiting. Verscheidene fabrikanten hebben die kans met beide handen aangegrepen. Mitsubishi levert hiermee een steeds belangrijkere bijdrage aan de terugdringing van zowel het brandstofverbruik als de uitstoot van schadelijke gassen. Mitsubishi produceert momenteel zeven verschillende versies van de GDI-krachtbron, variërend van een 660 cm³ metende driecilinder tot en met een V8 met een cilinderinhoud van 4,5 liter. Naast de Mitsubishi Carisma 1,8 GDI wordt bij NedCar in het Zuid-Limburgse Born ook de Space Star met een identieke krachtbron geproduceerd.

Kalender Libertel Dutch Toring Car Championship (DTCC) 2000
* 22-24 april Circuit Park Zandvoort-Paasraces
* 13-14 mei Circuit Park Zandvoort-Internationale races
* 10-12 juni: Circuit Park Zandvoort-Pinksterraces
* 22-23 juli: TT Circuit van Assen-Internationale races
* 4-6 augustus: Circuit Park Zandvoort-Marlboro Masters
* 2-3 september: Circuit Park Zandvoort-Trophy of the Dunes
* 23-24 september: Spa-Francorchamps-Internationale races
* 14-15 oktober: Circuit Park Zandvoort-Finaleraces

Elk weekeinde worden twee races verreden, een sprint- en een (langere) hoofdrace, die beide kampioenschapspunten opleveren. Uitzonderingen zijn de wedstrijden op 6 augustus en 24 september 2000, waarin slechts één DTCC-race is opgenomen.

Team Marlboro Mitsubishi op Internet
De verrichtingen van Team Marlboro Mitsubishi zijn ook op Internet te volgen. Op de website www.mitsubishi-motors.nl en op de Autosport pagina van www.autorai.nl vindt u raceverslagen en het laatste nieuws van het team.

Terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Het leven is één groot spel volgens auteur van Yurish level 10
Onlangs verscheen bij Uitgeverij U2pi in Den Haag het boek “Yurish level 10” van Chris Towel. De meest gestelde vraag...

Vakantiebeurs Limburg zondag 20 november 2016 te Sittard
Op zondag 20 november van 10:00-17:00 uur wordt voor het eerst de gratis Vakantiebeurs Limburg in het Fortuna Sittard Stadion...

Bavaria trotse winnaar SMA Piet Heyn Award 2016
Wat een prachtige gala-avond had de Sales Management Association (SMA) ook dit jaar weer georganiseerd om de SMA Piet Heyn...

Milde vogelgriep in Deurne
Milde vogelgriep in Deurne Nieuwsbericht | 28-10-2016 | 10:55 In Deurne (Noord-Brabant) is bij een pluimveebedrijf met zo'n 11.000 kalkoenen...

KWL Maastricht sluit logistiek contract met Amerikaans medisch bedrijf
KWL European Warehousing & Logistics BV, specialist in hoogwaardige en medische logistiek, heeft wederom een meerjarig contract afgesloten met een...

SES YTD and Third Quarter 2016 Results
SES YTD and Third Quarter 2016 Results LUXEMBOURG-(BUSINESS WIRE)- SES S.A. (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange:SESG) reports financial results...

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...