Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

R'dam: 10.000 voor stichting Kinderen van de Zwarte Zee

Datum nieuwsfeit: 24-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Bij afscheid raadslid Joke Ellenkamp:
Fl. 10.000 voor stichting Kinderen van de Zwarte Zee

Bij van het afscheid van Joke Ellenkamp (PvdA) als gemeenteraadslid heeft burgemeester mr. Ivo Opstelten aan het slot van de raadsvergadering van 24 februari bekend gemaakt dat het College van B. en W. een bedrag van fl. 10.000,- beschikbaar stelt uit het zogenaamde 'B. en W. potje' voor de stichting Kinderen van de Zwarte Zee. De stichting houdt zich bezig met hulp aan aids-kinderen in de Rotterdamse zusterstad Constantza in Roemenië. Joke Ellenkamp is één van de initiatief-neemsters van deze hulp en blijft ook na haar raadslidmaatschap lid van de Stuurgroep Kinderen van de Zwarte Zee.

Uit een onlangs afgerond haalbaarheidsonderzoek naar twee projecten voor kinderen met aids in Constantza is duidelijk geworden dat deze projecten een goede kans van slagen hebben. Het gaat om verbetering van het al bestaande opvanghuis 'Casa Speranta' en om de bouw van houten chalets waar kinderen in gezinsverband kunnen wonen. De fl. 10.000,- is bedoeld als bijdrage aan deze projecten. In het B. en W. potje storten leden van het college hun honoraria voor deelname aan congressen e.d.

Joke Ellenkamp verlaat de Gemeenteraad na zes jaar. Zij wordt directeur van de nieuwe stichting Vrouwenopvang Rotterdam.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie