Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Buurtbewoners en GroenFront! werken samen

Datum nieuwsfeit: 24-02-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Buurtbewoners en GroenFront! werken samen

Vanochtend hebben een groep buurtbewoners vergezeld van GroenFront!-activisten illegale demp van een meertje in Elrik, gemeente Ochten verhinderd. Het meertje in de Betuwe is een gemeentelijk natuurgebied en fungeert 's winters als ijsbaan. De eigenaar, een campinghouder, wilde af van het "lelijke riet". De gemeente probeerde dit middels een dwangbevel en dwangsom te verhinderen, maar de bestuurlijke drukmiddelen bleken geen effect te hebben.
De buurt nam contact op met GroenFront!-actievoerders, bekend van hun verzet tegen de Betuwelijn. Gezamenlijk stopten zij de werkzaamheden, waarna gemeentewerkers en politie het terrein omhekten. "Kennelijk beginnen mensen door ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie