Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Alliantie Kodak en Lexmark: thuis afdrukken digitale foto's

Datum nieuwsfeit: 24-02-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Alliantie van Kodak en Lexmark maakt thuis afdrukken van digitale foto's voor iedereen mogelijk

CeBIT 2000, Hannover, 24 februari 2000 - Kodak en Lexmark, een toonaangevende producent van printers voor de zakelijke en consumentenmarkt, zijn een strategische alliantie aangegaan, met als doel het thuis afdrukken van digitale foto's voor iedereen mogelijk te maken. Het eerste product dat voortkomt uit deze alliantie is de Kodak Personal Picture Maker.

De sterke toename van het aantal thuis-PC's en de groeiende populariteit van digitale beeldbewerking, leiden ertoe dat steeds meer consumenten zelf hun digitale foto's willen afdrukken. De snelle opkomst van deze technologie vereist echter veelzijdige en draagbare printers, die fotorealistische resultaten bieden tegen een betaalbare prijs.
Volgens IDC zijn er in West-Europa inmiddels 16 miljoen inkjet-printers verkocht. Naar verwachting zal dat aantal dit jaar met nog eens meer dan 12 procent toenemen. Deze ontwikkeling is voor een belangrijk deel toe te schrijven aan nieuwe en gebruiksvriendelijke programma's voor digitale beeldbewerking en aan de toenemende populariteit van digitale camera's.

Volgens Understanding & Solutions werden er in 1999 in Europa alleen al meer dan 1,3 miljoen digitale camera's verkocht. Naar schatting was meer dan een derde van deze verkopen bestemd voor de thuismarkt. Maar ook veel camera's die voor zakelijke doeleinden werden aangeschaft, vonden hun weg naar thuis. Deze trend zal dit jaar naar verwachting alleen maar toenemen, waardoor het aantal verkochte camera's in Europa zal uitkomen op meer dan 2 miljoen stuks. Dit is een stijging van 60 procent. Consumentenaankopen zullen hiervan 40 procent voor hun rekening nemen.

Pierre Schaeffer, algemeen manager van Kodak Digital & Applied Imaging, EMEA: "Doordat consumenten zich steeds vaker met digitale beeldbewerking bezighouden, willen gebruikers eenvoudig te gebruiken, probleemloze apparatuur, die bovendien betaalbaar moet zijn en altijd en overal ingezet kan worden. Hierdoor is consumentenapparatuur, zoals digitale camera's en inkjet-printers, meer geworden dan alleen maar randapparatuur. Deze moderne apparatuur kan nu een complete oplossing bieden voor digitale fotografie."

Consumenten willen kwalitatief hoogwaardige afdrukken met zowel levendige kleuren als een scherpe tekst. Door het grote aanbod van hoogwaardige fotopapieren voor inkjet-printers maakt Kodak dit al geruime tijd mogelijk. De aangekondigde alliantie met Lexmark zal de kwaliteit van de eigen afdrukken verder vergroten.

Het eerste resultaat van de alliantie is een apparaat waarmee de gebruiker direct vanaf de camera kan printen - de Kodak Personal Picture Maker. Dit apparaat wordt geleverd in combinatie met de digitale Kodak DC215 Zoom-camera en voldoet aan alle digitale beeldbewerkingseisen, variërend van het nemen van foto's en de opslag daarvan, tot aan fotorealistische afdrukken op hoogwaardige Kodak Inkjet-fotopapieren.

Als onderdeel van de samenwerking heeft Lexmark voorts besloten om haar nieuwe familie fotoprinters op de fotopapieren van Kodak af te stemmen. Deze printers zijn voorzien van de juiste instellingen, waardoor de hoogst mogelijke fotografische kwaliteit op alle Kodak fotopapieren voor inkjet-printers verkregen wordt.

Kodak Personal Picture Maker Kit
Met de Kodak Personal Picture Maker Kit kunnen fotografen van hun foto's die zijn opgeslagen op een Compact Flash of Smart Card, direct een uitsnede maken, deze opslaan of printen zonder dat de digitale camera via een kabel met de computer verbonden hoeft te zijn. Hierdoor is het apparaat onafhankelijk van een kantoor- of PC-omgeving. De gebruiker stopt de kaart van de camera simpelweg in de ingebouwde kaartlezer in de printer en de geselecteerde beelden worden afgedrukt. De foto's kunnen van de camerakaart direct worden verstuurd naar een extern opslagapparaat zoals een Iomega Zip-schijf, waarna de geheugenkaart kan worden gewist en opnieuw gebruikt. Deze opgeslagen foto's kunnen ook direct vanaf het externe opslagapparaat worden afgedrukt. Consumenten kunnen hun foto's een persoonlijk karakter geven, door creatieve randen of tekst toe te voegen voordat ze worden afgedrukt.

De printer wordt verkocht in combinatie met de bekroonde digitale Kodak DC215 Zoom-camera, een betaalbaar en klein toestel met een resolutie van 1 miljoen pixels. De volledige DC215-kit biedt een uitstekende kwaliteit, is eenvoudig te gebruiken en overal inzetbaar dankzij de Kodak Personal Picture Maker.

De Kodak Personal Picture Maker Kit is vanaf april 2000 verkrijgbaar in Engeland, Frankrijk en Duitsland. Wanneer het product precies in de Benelux op de markt komt is nog niet bekend.

Over Lexmark
Lexmark International is een wereldwijde ontwikkelaar, fabrikant en leverancier van printoplossingen en producten, waaronder laser-, inkjet- en dot-matrix printers en bijbehorende supplies voor de zakelijke en consumentenmarkt. Het bedrijf is een volledige dochteronderneming van Lexmark International Group (NYSE: LXK). Voor meer informatie: www.lexmark.com.

De nieuwste informatie over de verschillende Kodakproducten en -services is beschikbaar op het Internet op adres www.kodak.com.

Digital & Applied Imaging maakt deel uit van Eastman Kodak Company en biedt snelle, gemakkelijke en effectieve end-to-end oplossingen voor digitale beeldverwerking, voor zowel zakelijk, professioneel als persoonlijk gebruik. De productportfolio bevat alle aspecten van het digitale proces, van opname en opslag tot beeldmanipulatie en afdruk, met onder andere digitale camera's, draagbare scanners, printers en print en cd-media. Meer informatie over Kodak producten en diensten is te vinden op: www.kodak.com.

De laatste informatie over Kodak's digitale producten en diensten is beschikbaar op Internet: www.kodak.com.

Kodak Nederland B.V., Contactpersoon: Adrie Breure, Tel.: 0347 - 363 799, of Monogram Communication Strategies (MCS),
Contactpersoon: Anita Blank-Schoordijk/Judith van Essen, Tel.: 023 - 562 82 08

Kodak Helpdesk Nederland: 020 3469372, Kodak Helpdesk België: 0032 (0)2 7131445

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie