Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen PvdA aan Korthals (Justitie) over oplichter

Datum nieuwsfeit: 24-02-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

24 februari 2000

Vragen van het lid Kalsbeek (PvdA) aan de minister van Justitie

1.

Heeft u kennis genomen van de televisie-uitzending van het Trosprogramma 'Opgelicht', uitgezonden op 4 februari 2000 waarin verschillende gedupeerden van de heer Freddy N. zich hebben beklaagd over de wijze waarop politie en Justitie zijn omgegaan met aangiften die voornoemde personen hebben gedaan over het handelen van de heer Freddy N.?

2.

Is het juist dat de Economische Controledienst medio 1995 een onderzoek heeft verricht naar de handelswijze van Freddy N. en daarbij verschillende gedupeerden van Freddy N. heeft gehoord?

3

Zo ja, is het juist dat de ECD de resultaten van zijn onderzoek door heeft gezonden naar het Openbaar Ministerie?

4

Kan de minister aangeven wanneer de ECD van het OM bericht heeft ontvangen over het vervolg op het ECD-onderzoek?

5.

Is het juist dat verschillende personen die in de afgelopen jaren aangifte hebben gedaan over hun ervaringen met Freddy N. niet door het OM op de hoogte zijn gebracht over de afhandeling van hun aangiften?

6.

Zo nee, kan de minister inzicht geven in de wijze waarop de in de vorige vraag genoemde personen door het OM zijn ingelicht over de afhandeling van hun aangiften.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie