Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kodak introduceert nieuwe PalmPix Camera

Datum nieuwsfeit: 24-02-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Kodak introduceert de nieuwe PalmPix Camera

CeBIT 2000, Hannover, 24 februari 2000 - Kodak Digital & Applied Imaging introduceert vandaag de nieuwe Kodak PalmPix camera, een compact en simpel te gebruiken apparaat dat te combineren is met de Palm handheld computer van 3Com. Dit innovatieve apparaat vormt deze handheld computer om tot een zeer veelzijdige en mobiele imaging-oplossing.

De PalmPix kost f 499,-/BEF 9199 inclusief BTW en is vanaf april verkrijgbaar. De PalmPix weegt 45 gram zonder batterijen en is net zo compact als de Palm handheld computer zelf en is gemakkelijk mee te nemen in de jaszak. De combinatie stelt gebruikers in staat foto's te maken voor zakelijk gebruik en voor eigen plezier.

De camera is te gebruiken als een simpele uitbreiding op de Palm handheld computer, kan snel gemonteerd worden en is klaar voor gebruik in luttele seconden. Als foto's eenmaal zijn gemaakt kunnen gebruikers de foto's onmiddellijk in grijswaarden op het LCD-scherm van de Palm bekijken. Geselecteerde afbeeldingen kunnen gemakkelijk worden overgebracht naar een andere Palm handheld computer via infrarood, of naar een desktop via de bij de Palm behorende HotSync cradle. Voor het bekijken van kleurenfoto's op het scherm is de PalmPix zodanig ontworpen dat het volledig compatibel is met de lang verwachte Palm IIIc.

Als foto's eenmaal gedownload zijn kunnen deze als 24-bit VGA (640 x 480) BMP- of JPEG-bestanden worden bewaard, gemanipuleerd en ge-emaild worden. Totdat afbeeldingen naar een computer zijn overgebracht worden ze opgeslagen in de Palm handheld computer, waarbij elke foto ongeveer 100K geheugen vereist.
De Kodak PalmPix camera omvat:

* 24-bit kleuren VGA CMOS Sensor;

* 2X digitale zoom;

* lens met vaste brandpuntsafstand (6.1mm);

* een fotozoeker (60mm x 60mm) in de Palm,;

* 10 seconden-zelfontspanner;

* foto-instellingen (beter en goed).

De Kodak PalmPix is standaard uitgerust met:

* 2 x AAA alkaline batterijen;

* Kodak PalmPix software voor Windows 95, 98 en NT 4.0;
* Presto Mr. Photo software;

* Foto carrousel-software;

* Snelle set-up gids, handleiding en registratiekaart.

De PalmPix is compatibel met de Palm IIIc, III, IIIe en IIIx, IBM Workpad, Palm VII platform en TRG Pro. Draagtassen, oplaadbare batterijen en een Kodak PalmPix adapter voor de Palm IV zijn afzonderlijk verkrijgbaar.

3Com is marktleider op het gebied van handheld computers met een marktaandeel van meer dan 70 procent wereldwijd. IDC verwacht dat de jaarlijkse wereldwijde verkoop van handhelds zal verdrievoudigen van 5,4 miljoen eenheden in 1999, tot 18,9 miljoen in 2003.

De eerste Palm Pilot handheld computer werd in 1996 uitgebracht en uit onderzoek is gebleken dat Palm-gebruikers tenminste één accessoire kopen. Wereldwijd zijn 5 miljoen Palm handhelds in gebruik, waarvan 1,5 miljoen in Europa. In Duitsland en Groot-Brittannië zijn de meeste gebruikers van Palm Pilots met respectievelijk 40 procent en 25 procent.

Over Palm
Palm Inc, een 3Com-bedrijf, is toonaangevend leverancier van handheld computers (IDC, mei 1999), waaronder de succesvolle Palm III, Palm V en Pal VII (alleen in de VS verkrijgbaar). Het Palm Computing-platform is de voornaamste ontwikkelomgeving voor handhelds en vormt niet alleen de basis voor de handheld computers van Palm, maar ook de producten van de strategische partners van Pal, waaronder IBM, QUALCOMM, Franklin Covey, Handspring en Symbol Technologies. De Palm handheld computers zijn ontwikkeld om in te spelen op het toenemend mobiele en geografisch verspreide karakter van informatie. Voor meer informatie: www.palm.com.

Over 3Com
Met meer dan 300 miljoen klantconnecties wereldwijd, verbindt 3Com Corporation op een innovatieve, eenvoudige en betrouwbare wijze meer mensen en organisaties met informatie en onderling, dan elk ander netwerkbedrijf. 3Com levert e-Networking-oplossingen via producten voor informatietoegang en netwerksystemen, aan ondernemingen, kleine bedrijven, consumenten en service providers. Voor meer informatie: www.3com.com of, speciaal voor de pers: www.3com.com/pressbox.

Digital & Applied Imaging maakt deel uit van Eastman Kodak Company en biedt snelle, gemakkelijke en effectieve end-to-end oplossingen voor digitale beeldverwerking, voor zowel zakelijk, professioneel als persoonlijk gebruik. De productportfolio bevat alle aspecten van het digitale proces, van opname en opslag tot beeldmanipulatie en afdruk, met onder andere digitale camera's, draagbare scanners, printers en print en cd-media. Meer informatie over Kodak producten en diensten is te vinden op: www.kodak.com.

De laatste informatie over Kodak's digitale producten en diensten is beschikbaar op Internet: www.kodak.com.

Voor meer informatie:
Kodak Nederland B.V., Contactpersoon: Adrie Breure, Tel.: 0347 - 363 799, of Monogram Communication Strategies (MCS), Tel.: 023 - 562 82 08, Contactpersoon: Anita Blank-Schoordijk/ Judith van Essen

Kodak Helpdesk Nederland: 020 3469372, Kodak Helpdesk België: 0032 02 7131445

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie