Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verhoogde asbestwaarde in stadhuis Delft

Datum nieuwsfeit: 24-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Delft

Verhoogde maar toelaatbare asbestwaarde in stadhuis aangetroffen

Een meting heeft aangetoond dat in het oude stadhuis aan de Markt asbest aanwezig is in lucht en stof. De nu gemeten hoeveelheden asbest blijven ver onder de wettelijk gestelde norm. Het stadhuis blijft dan ook gewoon in gebruik. De gemeente gaat wel een plan van aanpak maken om de asbestwaarde in het pand verder omlaag te krijgen.

naar de convectorputten in het stadhuis, dat plaats vond om een aantal aanpassingen uit te kunnen uitvoeren. De resultaten waren voor het college van b&w aanleding voor een tweede meting. Daarbij is duidelijk geworden dat de asbest afkomstig is van brandwerende panelen die zijn aangebracht tussen de vloeren/plafonds en bij enkele convectorputten. Nog onduidelijk is of deze panelen tussen alle vloeren zijn aangebracht, of slechts op enkele plekken. Hier zal verder onderzoek naar worden gedaan.

Afhankelijk van wat er bij dit onderzoek wordt aangetroffen, wordt een plan van aanpak gemaakt waarin verdere maatregelen worden uitgewerkt. Dit kan variëren tussen het afdekken van de asbestplaten tot het verwijderen ervan. De asbest is waarschijnlijk door het belopen van de vloeren in het stadhuis los gekomen en daardoor in lucht en stof terecht gekomen.

De asbestwaarde is dinsdagavond gemeten door een bedrijf dat gespecialiseerd is op dit gebied. De resultaten van dit onderzoek zijn vanmorgen bekend geworden. Het personeel dat dagelijks in het stadhuis aanwezig is, is over de uitkomst van de asbestmetingen geïnformeerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie