Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GIA/NGGO-lezing: 'Component oriented development'

Datum nieuwsfeit: 24-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

GIA / NGGO lezing : COMPONENT ORIENTED DEVELOPMENT bij Hollandse Signaal Apparaten (HSA)

Datum: Donderdag 24 februari 2000

a.. Ontvangst: na 18:00 uur . Het programma start om 18.30 uur b.. Sluiting: omstreeks 21.00 uur, daarna informeel samenzijn c.. Locatie: Ordina te Utrecht
d.. Kosten: NGGO/GIA-leden gratis, niet-leden f 10,--, studenten f 5,-- e.. Aanmelding: Via reply E-mail. Gaarne naam, bedrijfsnaam, postadres en evt. faxnummer opgeven. Na aanmelding ontvangt u de bevestiging van inschrijving en een routebeschrijving.

Naast radarsystemen worden bij Hollandse Signaalapparaten Command and Control systemen ontwikkeld. Hiermee worden de beslissingsprocessen in Command & Control centrales ondersteund.

ACTUELE METHODEN, TECHNIEKEN EN TOOLS

Van oudsher wordt een systematisch ontwikkelproces gevolgd waarin dergelijke complexe systemen in componenten worden opgedeeld, ontwikkeld en geïntegreerd. Desondanks wordt onderkend dat nieuwe ontwikkelingen mbt software development in het productieproces samengesteld moeten worden. Momenteel lopen meerdere projecten waarin actuele methoden, technieken en tools worden geïntroduceerd. Hierbij wordt bijzondere aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

a.. Component Based Development & Object Oriented Development b.. The Unified Software Development Process
c.. The Unified Modeling Language
d.. Diverse ondersteunende tools en technieken.

PROJECTONTWIKKELING

De lezing zal verzorgd worden door drie sprekers die nauw betrokken zijn bij projecten gericht op de ontwikkeling van Component Oriented Command and Control Systems.

De sprekers zullen ieder ca 40 minuten een verschillend aspect belichten:

a.. Paul Burghardt (Consultant, CIBIT) zal uiteenzetten welke thema’s bij de vernieuwingen een rol spelen en hoe deze samenhangen (CBD, OO, UML, UP, Tools, Processen enz).
b.. Jimmy Troost (Projectleider, HSA) zal een meer inhoudelijk beeld verschaffen van de aard van de materie en hoe de thema’s in praktijk gebracht zullen worden.
c.. Jacek Skowronek (Architect, HSA) zal afsluiten vanuit het gezichtspunt van het ontwikkelen van een nieuwe product line architecture.

WIE ZIJN DE SPREKERS?

Jimmy Troost is al enige jaren betrokken bij projecten ter vernieuwing van de C&C systemen bij Signaal, en zal het komend jaar een speerpunt project op dit terrein trekken. Hij is geïnteresseerd in de ontwikkeling van meer user-gedreven systemen die uit herbruikbare systeemcomponenten kunnen worden geconfigureerd.

Jacek Skowronek is bij meerdere projecten van signaal betrokken als architect, en is in het bijzonder betrokken bij de vernieuwing van het C&C systeem. Hij is met name geïnteresseerd in de de toepassing van CBD/OO, UMP/UP in de ontwikkeling van systeem en product lijn architecturen.

Paul Burghardt werkt bij het CIBIT te Utrecht en geeft consultancy aan bedrijven op het terrein van Objectorientatie en Component Based Development. Hij verzorgt ook regelmatig open en incompany cursussen op dit terrein. Sinds een jaar is hij nauw betrokken bij de componentiseringsprocessen bij Signaal. Hij is vooral geïnteresseerd in het tot een beheersbaar en bruikbaar niveau reduceren van het grote aanbod aan vernieuwingen rondom OO& CBD.

Graag tot ziens op donderdag 24 februari 2000 in Utrecht.

Met vriendelijke groet,

Steven F.N. van ’t Veld bc RI

Voorzitter GIA en NGGO

E-mail: (Voorzitter@GIA.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie