Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Drenthe

Datum nieuwsfeit: 24-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

van woensdag op donderdag
10:43 donderdag 24 februari 2000

Martin Panman
0651611628

Meppel
Auto contra fiets

Gisteravond gebeurde er een aanrijding tussen een auto en een fietser. Een 15 jarige bestuurder van een fiets reed vanaf een parkeerplaats aan de Zuideinde in Meppel zonder goed uit te kijken en zonder verlichting de weg op. Daar reed een automobilist. Deze kon niet meer remmen of uitwijken. Hij raakte de fietser, die met zijn hoofd tegen de voorruit van de auto aan kwam. Met een hoofdwond werd de jongeman opgenomen in het ziekenhuis.

Zuidwolde
Te veel alkohol

Tijdens een routinecontrole op de N48 moest een 35 jarige man uit Zuidwolde gisteravond een blaasproef ondergaan. De man blies 570 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Emmen
Inbraak in woning

Aan de Buidelmees is gisteravond in een woning ingebroken. De inwoonster moest naar het ziekenhuis en bij terugkomst bleek dat de voordeur van haar woning niet meer open wilde. Aan de achterkant van de woning bleek een raam opengebroken te zijn. Er is een gat geboord bij een keukenraam waarna een handel van het raam geopend kon worden. Hierdoor is de inbreker naar binnen geklommen. De gehele woning is doorzocht en o.a. een computer en een videocamera zijn gestolen.

Meppel
Snelkraak winkel

Vannacht is er ingebroken in een winkel aan de Hoofdstraat in Meppel. Aan de voorkant van het pand aan de Kruisstraat werd een rolluik omhoog geduwd. Vervolgens werd een deur opengebroken. Uit een vitrinekast werden diverse lenzen en fototoestellen gestolen. Bij de komst van de politie was de inbreker gevlogen.

Meppel
Fietsen vernield

Drie jongetjes van 10 en 8 jaar zijn gistermiddag aan de Zuideinde betrapt op het plegen van vernielingen. Bij een pand stonden een aantal fietsen en de jongelui sloegen de achterlichten van een drietal fietsen af. Een getuige zette de jongens in afwachting van de komst van de poplitie even in een wachtkamer. De kereltjes zijn door de politie opgehaald en met een reprimande naar hun ouders gebracht.

Zuidwolde
Aanvulling op eerder persbericht i.v.m. winkeldiefstal

De twee personen die gisteren zijn aangehouden i.v.m. een diefstal bij een juwelier, blijken meer winkeldiefstallen te hebben gepleegd. Beide verdachten, een vrouw van 44 jaar en haar dochter van 18, bekenden ook nog diefstallen bij twee kleding zaken in Zuidwolde.

Auto inbraken
Op verzoek van de pers worden hierna over dezelfde periode van vorig jaar ook de cijfers gegeven m.b.t. autoinbraken: Meldingen: 377, aangiftes 352.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie