Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen PvdA belastingwetgeving verzorgingstehuizen

Datum nieuwsfeit: 24-02-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

24 februari 2000

Vragen van de leden Arib en Bos (beiden PvdA) aan de staatssecretarissen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Financiën

 

 

 

1.

Heeft u kennis genomen van het artikel in de Volkskrant waarin wordt gemeld dat veertig verpleeghuizen luxe paviljoens gaan bouwen voor vermogende ouderen, waarbij deze van plan zijn de kosten van verblijf en zorg via de Belastingdienst af te trekken als bijzondere lasten?*

2.

Biedt de huidige belastingwetgeving mogelijkheden om de nettokosten van verblijf en zorg in verpleeg-en verzorgingshuizen te verlagen op de manier zoals beschreven in het betreffende artikel?

Zo ja, kunt u een overzicht geven van de hoeveelheid mensen die hiervan reeds op bedoelde wijze gebruik maken en welke bedragen hiermee gemoeid zijn?

3.

Hoe beoordeelt u de kennelijke situatie dat het voor AWBZ-verzekerden mogelijk is met behulp van fiscale mogelijkheden versneld in aanmerking te komen voor zorgvoorzieningen waarvoor zij op een wachtlijst staan?

4.

Hoe beoordeelt u de wenselijkheid van deze constructie in het licht van uw eigen beleid van het tegengaan van voorrangszorg?

Bent u van plan maatregelen te nemen?

Zo ja op welke termijn?


* De Volkskrant, 24 februari 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie