Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CBR: Vervolg proef modulair opleiden

Datum nieuwsfeit: 24-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen

Nieuwsitems

24-2-2000 Vervolg proef modulair opleiden

Vervolg proef modulair opleiden
De vorig jaar gehouden proef met de modulaire rij-opleiding krijgt mogelijk een vervolg. Dit blijkt uit de cijfers en enthousiaste reacties die staan in het rapport van onderzoeksbureau Traffic Test.

De modulaire rij-opleiding voor de personenauto bestaat uit vier afgeronde lesblokken (modules): voertuigcontrole, voertuigbeheersing, verkeersdeelname en verkeersbeheersing. Elke module wordt afgesloten met een toets. Op de laatste module volgt het echte rij-examen.

De meeste leerlingen die meededen aan de proef waren tevreden over de deeltoetsen. Tijdens de toetsen maakten de leerlingen al kennis met de CBR-examinatoren. Hierdoor waren zij tijdens het echte examen minder zenuwachtig. Bovendien hebben zij meer zelfvertrouwen om zelfstandig het verkeer in te gaan.
Eén van de aanbevelingen in het rapport is de deelnemers aan de proeven te volgen in hun verdere rijcarrière. Het zal bijzonder interessant zijn als blijkt dat deze jonge bestuurders na het volgen van een modulaire rij-opleiding minder verkeersongelukken veroorzaken.

naar de berichten

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie