Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SP: Luxe bejaardenpaviljoen ten koste van reguliere zorg

Datum nieuwsfeit: 24-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

SP: LUXE BEJAARDENPAVILJOEN GAAT TEN KOSTE VAN REGULIERE ZORG

"Het initiatief van projectontwikkelaar Altus om luxe paviljoens op te zetten waar zeer vermogende demente bejaarden alle noodzakelijke zorg kunnen krijgen, zal de kloof tussen arm en rijk alleen maar versterken", vindt Tweede-Kamerlid Agnes Kant. Personeel uit de reguliere verzorgingshuizen zal worden ingezet voor de verzorging van de mensen in de luxe paviljoens. Gezien het huidige personeelsgebrek zal dit ten koste gaan van de zorg voor ouderen in reguliere instellingen. "Deze ontwikkeling moet gestopt worden", vindt SP-Kamerlid Kant.

"Degene die het kan betalen, gaat naar een particuliere instelling en wordt dan verzorgd door mensen die hard nodig zijn in de reguliere zorg. Anderen die evenveel recht hebben op zorg, maar een smallere beurs hebben, komen gewoon op de wachtlijst te staan en komen misschien helemaal niet aan de beurt.

De combinatie van schaarste in de zorg en de mogelijkheid om zorg te kopen, leidt per definitie tot tweedeling. Kant vindt dat zorginstellingen zich niet bezig moeten houden met commerciële projecten in de zorg, maar zich moeten beperken tot het leveren van reguliere zorg.

Naar aanleiding van de berichten over het initiatief van Altus heeft Kant vragen gesteld aan staatssecretaris Vliegenthart van VWS.

 

Meer informatie: Agnes Kant, 070-3182804 of 06-51262918

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie