Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Handreiking Treasury: financiering decentrale overheden

Datum nieuwsfeit: 24-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Handreiking Treasury (financiering decentrale overheden) Een publicatie bij het onderwerp Financiële functie gemeenten en provincies.
24 februari 2000
Treasury, kortweg het beheren van geld-en kapitaalstromen, wordt bij de decentrale overheden steeds belangrijker, met name ook als gevolg van de introductie van de Euro. De Ceteco-affaire heeft nog eens extra het belang benadrukt dat het bestuur heeft bij een verantwoorde uitvoering van de treasuryfunctie.
In het wetsvoorstel Financiering decentrale overheden (Fido), dat de Tweede en Eerste Kamer dit jaar zullen behandelen, is aangekondigd dat de decentrale overheden verplicht zullen worden om een treasurystatuut op te stellen en dat de begroting en het jaarverslag een treasuryparagraaf moeten gaan bevatten. De minister van BZK heeft daartoe voor de gemeenten en provincies een circulaire Handreiking Treasury opgesteld. De handreiking geeft de hoofdlijnen aan voor een treasurystatuut en een treasuryparagraaf. De handreiking is gebaseerd op de regelgeving zoals die in het kader van Wet Fido in voorbereiding is en die in 2001 zou moeten ingaan. Het Wetsvoorstel Fido is als bijlage aan de handreiking toegevoegd. De website bevat de circulaire voor de gemeenten en de circulaire voor de provincies.

Circulaire handreiking Treasury (gemeenten)


***Zie het originele bericht voor downloaden in PDF-formaat***

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie