Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bedrijven schenken Haarlemse scholen 'furbie'-computers

Datum nieuwsfeit: 24-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Haarlem

Bedrijven schenken scholen "furbie" PC´s

Donderdag 24 februari is op de openbare basischool Delftwijk de aftrap gegeven van het "computer serviceproject". Als onderdeel van dit project krijgen een aantal basisscholen in Haarlem computers voor de leerlingen. Het project is een initiatief van de uitzendorganisatie Adecco en de Haarlemse Rotaryclub, Ronde Tafel 10.

Adecco en de Ronde Tafel 10 (RT10) schenken aan vier scholen in totaal 44 computers om het onderwijs met behulp van de computer op basisscholen een impuls te geven. Het gaat om zogenaamde "furbie"computers. Dit zijn tweedehands computers die getest, gereinigd en indien nodig gerepareerd zijn. Naast de Delftwijkschool krijgen ook de Franciscus Xaverius, De Piramide en De Viersprong computers via dit project.

Het idee om opgeknapte computers aan scholen te geven is eerder door Stichting Furbie Computers uitgewerkt. Via deze stichting kunnen scholen aan goedkope tweedehands computers komen. De vraag naar opgeknapte computers is echter groter dan het aanbod, daarom is de gemeente blij met het "serviceproject".

28 februari 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie