Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

WSPA-reddingswerk in televisieprogramma 'Wild Rescue'

Datum nieuwsfeit: 25-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

W.S.P.A.

Honderden dieren gered na modderstromen Venezuela

Wederom reddingsactie voor dieren in nood.

Vele dieren, voornamelijk honden, werden door hun eigenaren noodgedwongen achtergelaten toen vloedgolven grote delen van Venezuela overspoelden. Reddingsteams van de World Society for the Protection of Animals (WSPA) gingen dagelijks per boot op zoek naar dieren in verlaten woningen. Dit gebeurde vaak op verzoek én met hulp van bewoners van het getroffen gebied.

Zo werden iedere dag tussen de 80 en 100 honden gered, die soms meer dan een week niet gegeten hadden. De dieren werden ondergebracht in noodasielen. Om te voorkomen dat ze daar hun verdere leven moeten slijten, is een voorlichtingscampagne gestart. Daarin wordt opgeroepen om naar vermiste honden te komen zoeken of er één een nieuw thuis te bieden. Het effect van de campagne wordt al zichtbaar: dagelijks worden er honden opgehaald. Intussen levert de WSPA de middelen om de honden voldoende voedsel en een goede verzorging te bieden.

De WSPA biedt reeds jarenlang overal ter wereld hulp aan dieren bij rampen en helpt bij het vinden van eigenaren of bij herplaatsing. De laatste jaren is onder andere hulp geboden na de orkaan Mitch in Honduras, de vulkaanuitbarsting op het eiland Montserrat, aardbevingen in Bolivia, Colombia en Turkije en oorlogen in Sierra Leone en Kosovo. De WSPA werkt daarbij intensief samen met lokale organisaties voor dierenbescherming. Dankzij haar netwerk van meer dan 350 organisaties in 70 landen kan zij snel informatie inwinnen over de omvang en aarde van een ramp en zorgen dat er direct hulp geboden kan worden.

Een aantal voorbeelden van het WSPA-reddingswerk is te zien in het programma 'Wild Rescue' op Animal Planet. Op 25 februari gaat het over de opvang van beren in Hongarije, op 19 maart over de actie in Kosovo, en op 26 maart over de hulp na de vulkaanuitbarsting op Montserrat.

/ / / / / / /

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie