Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Programma stedelijke vernieuwing Den Helder ter inzage

Datum nieuwsfeit: 25-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

Concept Ontwikkelingsprogramma stedelijke vernieuwing ter inzage

betreft:
week: week 8

Vanaf vandaag kunt u in het concept Ontwikkelingsprogramma stedelijke vernieuwing 2000 -2004 Den Helder lezen wat de gemeente van plan is om van Den Helder een prettige woon- en werkstad te maken. Dit programma, dat de gemeente samen met het bureau Van Nimwegen en Partners geschreven heeft, vormt de basis om in aanmerking te komen voor het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing, dat de provincie binnenkort verdeelt. Zo kan Den Helder subsidie krijgen voor stadsvernieuwing, herstructurering van woonwijken, bodemsanering, geluidwerende voorzieningen, historische woonomgeving. Maar ook voor stadseconomie, werkgelegenheid en grootschalig groen. Een eis van de provincie is, dat gemeenten in hun programma aandacht besteden aan fysiek/ruimtelijke problemen, maar hierbij ook economische en sociale aspecten betrekken. Wat staat er in het programma?

In het programma vindt u een overzicht van de situatie op dit moment in Den Helder: hoe is de bevolkingsopbouw, hoeveel huur- en koopwoningen zijn er, wat is de vraag en het aanbod naar huur- en koopwoningen, hoe zit het met de werkgelegenheid, wat voor bedrijven vestigen zich hier enzovoorts. Daarnaast kunt u lezen wat de doelstellingen en ambities zijn om van Den Helder een prettige woon- en werkstad te maken. In het programma wordt aandacht besteed aan wijkgericht werken, hoe de positie van de binnenstad kan worden versterkt en hoe de economische concurrentiepositie van Den Helder verbeterd kan worden. Maar ook op welke manier het plezieriger wonen wordt in een aantal buurten, zoals de Van Galenbuurt en de Grachtengordel.

Het gaat hier om een ambitieus programma, waarin echter niet de aanpak van alle problemen en probleemgebieden is opgenomen. De plannen die er nu nog niet in staan, zoals bijvoorbeeld die voor de voormalige stadsvernieuwingswijk Visbuurt, zullen later aan de orde moeten komen. Ook moet nog aangegeven worden welke plannen prioriteit hebben. Het conceptprogramma is aan verschillende instanties gestuurd, met de vraag of zij eventuele reacties naar de gemeente willen sturen. Uiteraard kunt ook u op het programma reageren.

Hoe kunt u reageren?

Het concept-programma ligt ter inzage bij het Centraal Informatiepunt en de afdeling Bouwen en Wonen van de dienst Stadsontwikkeling en Beheer in het stadhuis aan de Drs. F.Bijlweg 20. U kunt het programma inzien op werkdagen van 8.00 uur tot 14.00 uur of op afspraak via telefoonnummer 671 679. U kunt het programma ook inzien bij het Service- en Informatiepunt in Julianadorp aan Boterzwin 3435 en bij filialen van de openbare bibliotheek tijdens openingstijden. Tot 1 april 2000 kunt u uw vragen, opmerkingen en bedenkingen indienen bij burgemeester en wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder.

Alle reacties die over het programma binnenkomen worden verwerkt. Nadat ook is aangegeven welke plannen prioriteit hebben, wordt het definitieve programma aan de raad aangeboden. De raad stelt uiteindelijk het definitieve programma vast.

_________________________________________________________________

laaste verandering: februari 25, 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie