Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bomen Wierbalg 20 Den Helder worden vervangen

Datum nieuwsfeit: 25-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

Bomen Wierbalg 20 worden vervangen

betreft:
week: week 8

Langs Wierbalg 20 en het zuidelijkste deel van Wierbalg 10 worden tussen nu en april volgend jaar ongeveer vijftig bomen in de verharding gerooid. Gezien hun huidige beperkte groei en ontwikkeling, heeft de Milieudienst er geen vertrouwen in dat deze bomen op lange termijn te behouden zijn. De te verwijderen bomen worden daarom vervangen door ongeveer vijfendertig bomen van een sterkere soort.

wel bloei, geen groei

Een aantal bomen verkeert nu al in slechte staat. Ze willen nog wel bloeien, maar groeien nauwelijks meer. Bij sommige van deze bomen zijn al enkele takken afgestorven. Andere bomen staan te dicht op elkaar. In de toekomst zal dat problemen opleveren, omdat de bomen elkaar dan gaan verdringen en verstoren in de groei, met massale taksterfte als gevolg.

toekomstgerichte actie

Om het groenbeeld langs deze straten voor de toekomst te behouden, is besloten de slechte bomen te rooien. Waar nodig en mogelijk wordt de plantafstand vergroot en worden nieuwe bomen (krenteboompjes, meidoorns en prunussen) aangebracht.

Het vervangingsplan wordt over meerdere plantseizoenen uitgespreid om het straatbeeld niet in één keer rigoreus te veranderen. Het is nog niet bekend of de volgende fase dit najaar wordt uitgevoerd of mogelijk later. Direct omwonenden zijn inmiddels schriftelijk op de hoogte gebracht van de aanstaande werkzaamheden.
_________________________________________________________________

laaste verandering: februari 25, 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie