Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Groningen

Datum nieuwsfeit: 25-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 25-02-2000

Persinformatie regio Groningen/
Vrijdagochtend 25 februari 2000

Dagelijke persberichten regio Groningen

Groningen:
Aanpak Noorderplantsoen
De politie heeft donderdagmiddag een prikactie gehouden in het Noorderplantsoen. Als extra maatregel op het dagelijkse toezicht werd nu met ruim twintig agenten alle aanwezigen op de overlastplek gecontroleerd. Er werden ruim veertig omhangers aangetroffen en gefouilleerd Vijf verdachten zijn aangehouden. Een 47-jarige stadjer bleek in het bezit van een kleine hoeveelheid drugs. Hij werd na verhoor overgedragen aan de parketpolitie voor het uitzitten van een straf. Een 15-jarige jongen croste met zijn bromfiets door het park. Hij kreeg een proces verbaal en zijn bromfiets bleef voor een technisch onderzoek aan het bureau. Ook een 31-jarige stadjer werd ingesloten voor het bezit van drugs. Terwijl een 28-jarige Groninger een proces verbaal kreeg voor het bezit van een verboden wapen. Hij kreeg bovendien een ontzegging voor het gebied uitgereikt. Een 43-jarige man uit Groningen kreeg eveneens een proces verbaal voor de opiumwet. Hij werd na verhoor heengezonden. De politie wil met prikacties in de komende tijd

de overlast aanpakken. Het dagelijks toezicht blijft uiteraard gehandhaafd.

Helers

*In de Muurstraat heeft de politie donderdagavond een 38-jarige man uit Groningen en zijn 31-jarige vriendin aangehouden. Beiden bleken zich in de binnenstad schuldig te hebben gemaakt aan winkeldiefstallen en trachtten de goederen vervolgens in de Muurstraat aan de man te brengen. Tijdens het verkopen werden ze opgepakt. De vrouw is na verhoor heengezonden. De man is voor nader onderzoek ingesloten.


*Ook een 27-jarige man uit De Marne werd afgelopen nacht op de Nieuwstad opgepakt voor heling van een autoradio. Agenten zagen dat de man van een automobilist goederen kocht. Nadat de auto was weggereden controleerden de agenten de verdachte. Hij bekende een autoradio voor slechts F 10,- te hebben gekocht. De man werd na verhoor heengezonden. Een onderzoek naar de verkoper is gaande.

Mishandeling
Op de Beukenlaan heeft de politie donderdagmiddag een 21-jarige man uit Groningen opgepakt. De man had op straat de moeder van zijn ex-vriendin mishandeld en haar bij de keel gegrepen. De vrouw liep daarbij bovendien een bloedende wond aan haar mond op. Terwijl agenten bij de vrouw stonden kwam de verdachte terug. Hij werd aangehouden en is ingesloten.

Vrouw vernielt auto's
Een 61-jarige vrouw uit Groningen is afgelopen nacht in een woning aan de Lichtboei aangehouden. De vrouw heeft vermoedelijk in de afgelopen weken meerdere geparkeerde auto's vernield. Afgelopen nacht zag een getuige dat de vrouw weer langs geparkeerde auto's liep. Na onderzoek bleken er een viertal auto's beschadigd te zijn. Na een melding bij de politie kon de vrouw in haar woning worden aangehouden. Zij is ingesloten. De vrouw is vermoedelijk geestelijk labiel.

Letsel
Een 24-jarige vrouw uit Groningen liep afgelopen nacht letsel aan haar benen op. Zij werd op de Kijk in't Jatbrug aangereden door een 54-jarige automobilist uit Assen. Bij het afslaan zag de automobilist de vrouw niet tijdig, terwijl de vrouw vermoedelijk niet uiterst rechts reed. De vrouw is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Onbekende man ingesloten
Een tot nu toe onbekende automobilist maakte zich afgelopen nacht schuldig aan diverse verkeersovertredingen. Agenten wilden de man op de Nieuwstad controleren. Toen de automobilist een stopteken kreeg ging hij er met grote snelheid vandoor. Na een achtervolging met meerdere politieauto?s door de binnenstad bracht de man zijn auto uiteindelijk voor het politiebureau tot stilstand. Daar werd hij aangehouden. Hij weigerde elke medewerking aan het politie onderzoek en is ingesloten. De man worden diverse verkeersovertredingen ten laste gelegd en het niet voldoen aan een alcohol onderzoek.

Mishandeling
Op de Grote Markt werd een 20-jarige stadjer afgelopen nacht mishandeld door een tweetal 19 en 20-jarige Groningers. Agenten zagen dat het slachtoffer door de beide verdachten in elkaar werd getrapt. Nadat zij het slachtoffer hadden ontzet konden de verdachten worden aangehouden. Beiden werden ingesloten. Waardoor de vechtpartij is ontstaan is nog niet bekend.

Grijpskerk: De auto van een inwoner van de gemeente Zuidhorn is vannacht in beslag genomen nadat hij voor de tweede keer in 24 uur met een alcoholpromillage van rond de 1,5 promille in zijn auto reed. Vannacht was dat op de Molenstraat in Grijpskerk. De eerste keer was hij ook door de politie aangehouden voor hetzelfde feit op de Friesestraatweg bij Grijpskerk. Zijn rijbewijs was toen al ingevorderd. Desondanks reed hij weer in zijn personenauto. Dat was de reden om zijn auto in beslag te nemen. De politie maakt proces-verbaal op.

Zuidhorn: bekeuringen bij gevaarlijke kruising Fanerweg Bij een controle op de kruising Fanerweg met het Hoendiep OZ bij Zuidhorn (Fanerbrug) zijn gistermiddag vijf automobilisten bekeurd voor het zonder te stoppen de kruising oprijden. Het ging om bestuurders van verschillende voertuigen, waar onder een taxi en een vrachtauto. Zij krijgen een acceptgiro thuisgestuurd van 120 gulden. De politie houdt op de kruising geregeld controles. Dit omdat er op de kruising geregeld ernstige ongevallen plaatsvinden. Het stopverbod is dan ook een maatregel om dit soort ongevallen te voorkomen.

Boerakker: bekeuring gemeentelijke verordening
Een 57-jarige inwoner van Opende is gisteren bekeurd voor het stallen van bijna 50 paarden in een loods aan het Wilgenpad in Boerakker zonder dat daarvoor een milieuvergunning was afgegeven. De man was daarvoor al eerder gewaarschuwd.

Marum: inbraak bedrijf
In een garagebedrijf aan de Hoornweg in Marum is woensdagnacht ingebroken Onbekende daders hebben uit het magazijn een grote hoeveelheid gereedschappen en goederen (spuitapparatuur, schuurmachines en boormachines) meegenomen met een waarde van zo rond de 10.000 gulden. Men is binnengekomen door aan de achterzijde van het pand een deur te forceren De eigenaar heeft aangifte gedaan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Stadskanaal: bromfietser onderuit
Een 28-jarige bromfietser uit Stadskanaal is vannacht gewond geraakt toen hij op de Berkenstraat in zijn woonplaats met zijn bromfiets onderuit ging. Hij is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat de politie alcohol rook is met zijn toestemming bloed afgenomen voor nader onderzoek naar het alcoholpromillage.

Zuidbroek: inbraak bedrijf
Bij een bedrijf aan de Industrieweg in Zuidbroek is vannacht ingebroken. Onbekenden hebben de voordeur opengebroken en hebben het pand doorzocht. De kluis werd onder meer opengebroken. Het is nog niet bekend wat er precies is meegenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Sappemeer: alcomobilist veroorzaakt schade
Een 49-jarige inwoner van Sappemeer heeft gisteravond op de Narcissenweg in zijn woonplaatsschade veroorzaakt door met zijn auto tegen een geparkeerd staande auto te botsen. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. De politie constateerde dat hij ongeveer 1 promille in zijn bloed had. Hij kreeg een proces-verbaal.

Hoogezand: alcomobilist aangehouden
Door een oplettende automobilist getipt, slaagde de politie er gistermiddag in om een 46-jarige automobilist uit Siddeburen aan te houden die zwaar onder invloed van alcohol verkeerde. De man werd aangetroffen op de Provincialeweg bij Slochteren, nadat hij eerder in Hoogezand een stopteken van de politie had genegeerd. De man kon bij de aanhouding nauwelijks goed meer op zijn benen staan. Hij bleek 2.2. promille in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Tevens werd vannacht in Hoogezand een 27-jarige automobilist uit die plaats aangehouden met 1, 5 promille alcohol zijn zijn bloed. Hij werd door de politie aangetroffen op de Abraham Kuypersingel.

Stadskanaal: inbraak bedrijf
Bij een bedrijf aan de Steenhouwer in Stadskanaal is woensdag voor ruim 10.000 gulden aan autoapparatuur meegenomen Men kwam binnen door een gat in een zijwand van de opslagruimte te maken. De politie stelt een ander onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie