Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Groningen

Datum nieuwsfeit: 25-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Groningen 25-02-2000

Persinformatie regio Groningen/
Vrijdagochtend 25 februari 2000

Dagelijke persberichten regio Groningen

Groningen:
Aanpak Noorderplantsoen
De politie heeft donderdagmiddag een prikactie gehouden in het Noorderplantsoen. Als extra maatregel op het dagelijkse toezicht werd nu met ruim twintig agenten alle aanwezigen op de overlastplek gecontroleerd. Er werden ruim veertig omhangers aangetroffen en gefouilleerd Vijf verdachten zijn aangehouden. Een 47-jarige stadjer bleek in het bezit van een kleine hoeveelheid drugs. Hij werd na verhoor overgedragen aan de parketpolitie voor het uitzitten van een straf. Een 15-jarige jongen croste met zijn bromfiets door het park. Hij kreeg een proces verbaal en zijn bromfiets bleef voor een technisch onderzoek aan het bureau. Ook een 31-jarige stadjer werd ingesloten voor het bezit van drugs. Terwijl een 28-jarige Groninger een proces verbaal kreeg voor het bezit van een verboden wapen. Hij kreeg bovendien een ontzegging voor het gebied uitgereikt. Een 43-jarige man uit Groningen kreeg eveneens een proces verbaal voor de opiumwet. Hij werd na verhoor heengezonden. De politie wil met prikacties in de komende tijd

de overlast aanpakken. Het dagelijks toezicht blijft uiteraard gehandhaafd.

Helers

*In de Muurstraat heeft de politie donderdagavond een 38-jarige man uit Groningen en zijn 31-jarige vriendin aangehouden. Beiden bleken zich in de binnenstad schuldig te hebben gemaakt aan winkeldiefstallen en trachtten de goederen vervolgens in de Muurstraat aan de man te brengen. Tijdens het verkopen werden ze opgepakt. De vrouw is na verhoor heengezonden. De man is voor nader onderzoek ingesloten.


*Ook een 27-jarige man uit De Marne werd afgelopen nacht op de Nieuwstad opgepakt voor heling van een autoradio. Agenten zagen dat de man van een automobilist goederen kocht. Nadat de auto was weggereden controleerden de agenten de verdachte. Hij bekende een autoradio voor slechts F 10,- te hebben gekocht. De man werd na verhoor heengezonden. Een onderzoek naar de verkoper is gaande.

Mishandeling
Op de Beukenlaan heeft de politie donderdagmiddag een 21-jarige man uit Groningen opgepakt. De man had op straat de moeder van zijn ex-vriendin mishandeld en haar bij de keel gegrepen. De vrouw liep daarbij bovendien een bloedende wond aan haar mond op. Terwijl agenten bij de vrouw stonden kwam de verdachte terug. Hij werd aangehouden en is ingesloten.

Vrouw vernielt auto's
Een 61-jarige vrouw uit Groningen is afgelopen nacht in een woning aan de Lichtboei aangehouden. De vrouw heeft vermoedelijk in de afgelopen weken meerdere geparkeerde auto's vernield. Afgelopen nacht zag een getuige dat de vrouw weer langs geparkeerde auto's liep. Na onderzoek bleken er een viertal auto's beschadigd te zijn. Na een melding bij de politie kon de vrouw in haar woning worden aangehouden. Zij is ingesloten. De vrouw is vermoedelijk geestelijk labiel.

Letsel
Een 24-jarige vrouw uit Groningen liep afgelopen nacht letsel aan haar benen op. Zij werd op de Kijk in't Jatbrug aangereden door een 54-jarige automobilist uit Assen. Bij het afslaan zag de automobilist de vrouw niet tijdig, terwijl de vrouw vermoedelijk niet uiterst rechts reed. De vrouw is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Onbekende man ingesloten
Een tot nu toe onbekende automobilist maakte zich afgelopen nacht schuldig aan diverse verkeersovertredingen. Agenten wilden de man op de Nieuwstad controleren. Toen de automobilist een stopteken kreeg ging hij er met grote snelheid vandoor. Na een achtervolging met meerdere politieauto?s door de binnenstad bracht de man zijn auto uiteindelijk voor het politiebureau tot stilstand. Daar werd hij aangehouden. Hij weigerde elke medewerking aan het politie onderzoek en is ingesloten. De man worden diverse verkeersovertredingen ten laste gelegd en het niet voldoen aan een alcohol onderzoek.

Mishandeling
Op de Grote Markt werd een 20-jarige stadjer afgelopen nacht mishandeld door een tweetal 19 en 20-jarige Groningers. Agenten zagen dat het slachtoffer door de beide verdachten in elkaar werd getrapt. Nadat zij het slachtoffer hadden ontzet konden de verdachten worden aangehouden. Beiden werden ingesloten. Waardoor de vechtpartij is ontstaan is nog niet bekend.

Grijpskerk: De auto van een inwoner van de gemeente Zuidhorn is vannacht in beslag genomen nadat hij voor de tweede keer in 24 uur met een alcoholpromillage van rond de 1,5 promille in zijn auto reed. Vannacht was dat op de Molenstraat in Grijpskerk. De eerste keer was hij ook door de politie aangehouden voor hetzelfde feit op de Friesestraatweg bij Grijpskerk. Zijn rijbewijs was toen al ingevorderd. Desondanks reed hij weer in zijn personenauto. Dat was de reden om zijn auto in beslag te nemen. De politie maakt proces-verbaal op.

Zuidhorn: bekeuringen bij gevaarlijke kruising Fanerweg Bij een controle op de kruising Fanerweg met het Hoendiep OZ bij Zuidhorn (Fanerbrug) zijn gistermiddag vijf automobilisten bekeurd voor het zonder te stoppen de kruising oprijden. Het ging om bestuurders van verschillende voertuigen, waar onder een taxi en een vrachtauto. Zij krijgen een acceptgiro thuisgestuurd van 120 gulden. De politie houdt op de kruising geregeld controles. Dit omdat er op de kruising geregeld ernstige ongevallen plaatsvinden. Het stopverbod is dan ook een maatregel om dit soort ongevallen te voorkomen.

Boerakker: bekeuring gemeentelijke verordening
Een 57-jarige inwoner van Opende is gisteren bekeurd voor het stallen van bijna 50 paarden in een loods aan het Wilgenpad in Boerakker zonder dat daarvoor een milieuvergunning was afgegeven. De man was daarvoor al eerder gewaarschuwd.

Marum: inbraak bedrijf
In een garagebedrijf aan de Hoornweg in Marum is woensdagnacht ingebroken Onbekende daders hebben uit het magazijn een grote hoeveelheid gereedschappen en goederen (spuitapparatuur, schuurmachines en boormachines) meegenomen met een waarde van zo rond de 10.000 gulden. Men is binnengekomen door aan de achterzijde van het pand een deur te forceren De eigenaar heeft aangifte gedaan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Stadskanaal: bromfietser onderuit
Een 28-jarige bromfietser uit Stadskanaal is vannacht gewond geraakt toen hij op de Berkenstraat in zijn woonplaats met zijn bromfiets onderuit ging. Hij is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat de politie alcohol rook is met zijn toestemming bloed afgenomen voor nader onderzoek naar het alcoholpromillage.

Zuidbroek: inbraak bedrijf
Bij een bedrijf aan de Industrieweg in Zuidbroek is vannacht ingebroken. Onbekenden hebben de voordeur opengebroken en hebben het pand doorzocht. De kluis werd onder meer opengebroken. Het is nog niet bekend wat er precies is meegenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Sappemeer: alcomobilist veroorzaakt schade
Een 49-jarige inwoner van Sappemeer heeft gisteravond op de Narcissenweg in zijn woonplaatsschade veroorzaakt door met zijn auto tegen een geparkeerd staande auto te botsen. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. De politie constateerde dat hij ongeveer 1 promille in zijn bloed had. Hij kreeg een proces-verbaal.

Hoogezand: alcomobilist aangehouden
Door een oplettende automobilist getipt, slaagde de politie er gistermiddag in om een 46-jarige automobilist uit Siddeburen aan te houden die zwaar onder invloed van alcohol verkeerde. De man werd aangetroffen op de Provincialeweg bij Slochteren, nadat hij eerder in Hoogezand een stopteken van de politie had genegeerd. De man kon bij de aanhouding nauwelijks goed meer op zijn benen staan. Hij bleek 2.2. promille in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Tevens werd vannacht in Hoogezand een 27-jarige automobilist uit die plaats aangehouden met 1, 5 promille alcohol zijn zijn bloed. Hij werd door de politie aangetroffen op de Abraham Kuypersingel.

Stadskanaal: inbraak bedrijf
Bij een bedrijf aan de Steenhouwer in Stadskanaal is woensdag voor ruim 10.000 gulden aan autoapparatuur meegenomen Men kwam binnen door een gat in een zijwand van de opslagruimte te maken. De politie stelt een ander onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...