Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen SGP aan Netelenbos over kunstwerken Friese vaarwegen

Datum nieuwsfeit: 25-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

vragen25.002 vragenformulier 25 februari 2000

Gemaakt: 25-2-2000 tijd: 14:11

Vragen van het lid Van den Berg (SGP) aan de minister van Verkeer en Waterstaat over de benaming van kunstwerken op vaarwegen in Friesland. (Ingezonden 25 februari 2000)

1

Bent u bekend met het feit, dat de naamsaanduidingen op kunstwerken - vooral bruggen - op de vaarwegen in Friesland door de desbetreffende gemeenten cq. overige beheerders worden vervangen door de Friese benamingen?

2

In hoeverre is er met de beheerders van de scheepvaartwegen overleg gepleegd over de wijziging van deze naamsaanduidingen? Deelt u de mening dat dergelijke naamswijzigingen niet eenzijdig kunnen plaatsvinden?

3

Is het u bekend, dat de oorspronkelijke benamingen van de kunstwerken ook gebruikt worden in officiële documenten, vaarkaarten en dergelijke?

4

In hoeverre acht u in dit verband het risico aanwezig van verwarming die ten koste gaat van de veiligheid van de scheepvaart op met name de doorgaande vaarwegen?

5

Welke mogelijkheden ziet u om de mogelijke nadelige consequenties van de gewijzigde naamborden te voorkomen?

Copyright Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie