Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Hollands Midden: resultaten 1999

Datum nieuwsfeit: 25-02-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Hollands Midden
Bureau Communicatie
Telefoon (071) 5459800
Fax (071) 5459326
Afkomstig van: H.P. Vos
Datum: 25 februari 2000
·

Politie Hollands Midden maakt resultaten over 1999 bekend

Vanmorgen vrijdag 25 februari 2000 heeft de plv. korpsbeheerder van Politie Hollands Midden, J.H. Boone, aan het Regionaal College de resultaten bekend gemaakt op het gebied van veiligheid en leefbaarheid. De externe resultaten zijn verwoord in een managementbrief. Het betreft hier de resultaten op de gebieden Veiligheid, Leefbaarheid en Maatschappelijke Integriteit zoals deze zijn genoemd in het Jaarplan 1999 van Politie Hollands Midden. Uit deze resultaten blijkt dat de regio Hollands Midden mee loopt in de landelijke ontwikkeling. De daling van het aantal woninginbraken heeft zich voortgezet. Het aantal meldingen met betrekking tot geweld op straat en bedreiging is toegenomen. De prioritering van de aanpak van geweld heeft er in 1999 toe geleid dat de inspanningen en de productie van de politie op dit terrein significant zijn toegenomen. Dit mondde uit in een stijging van het aantal aanhoudingen en verhoging van het oplossingspercentage.

De daling van het aantal woninginbraken heeft zich voortgezet. Het jaar 1999 laat een daling zien van 7,5%. Ten opzichte van 1995 is er sprake van een daling van 21 %.

In de verschillende verschijningsvormen van geweld op straat blijkt een toename van het aantal incidenten maar ook een toename van de aangifte bereidheid. Het oplossingspercentage van geweldplegingen op straat is gestegen. Het aantal straatroven is gedaald. Het aantal aanhoudingen laat een forse stijging zien. De voorlopige conclusie is dat dit te danken is aan de intensivering van de opsporing. Geweld is met name een thema waarbij de doelstellingen van de politie zijn gericht op het verbeteren van het inzicht door het streven naar een verhoging van het aantal meldingen en het verhogen van de aangifte bereidheid. Op basis daarvan wordt de opsporing geïntensiveerd.

Het aantal roofovervallen is ten opzichte van 1998 met zes gestegen van 54 naar 60. Het oplossingspercentage steeg met 6% naar 41,7%.

Noot voor de redactie/

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie