Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen CDA aan over werkervaring jongeren in Marokko

Datum nieuwsfeit: 25-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Jongeren doen werkervaring op in Marokko (250200)

Den Haag, 25 februari 2000

Schriftelijke vragen van het lid Verburg aan de minister van sociale zaken en werkgelegenheid en de minister van grote steden en integratiebeleid.


1. Kunt u bevestigen dat het werkervaringsproject Euro-mediterraan Centrum Migratie en Ontwikkeling (EMCEMO) Marokkaanse werkloze jongeren in Marokko werkervaring laat opdoen? 1)


2. Is de overheid op enigerlei wijze betrokken in het in vraag 1- bedoelde project en zo ja, op welke wijze?


3. Kunt u tevens bevestigen dat hen een baan in Nederland wordt gegarandeerd? Hoe hard is die garantie?


4. Om hoeveel jongeren gaat het in dit project en is het eenmalig of structureel?


5. Wie betaalt de kosten van het gehele project (waaronder reis en verblijf van de desbetreffende jongeren in Marokko) en wie is verantwoordelijk voor de uitvoering?


6. Hoe verhoudt het opdoen van werkervaring door in Nederland geboren Marrokaanse jongeren in Marokko zich tot de huidige krappe arbeidsmarkt in Nederland?


7. In hoeverre sluiten de ervaringen opgedaan op de Marrokaanse arbeidsmarkt aan op de Nederlandse? Zijn beide markten in dat verband goed vergelijkbaar?


8. Wat is de meerwaarde van het opdoen van ervaring op de Marrokaanse arbeidsmarkt boven werkervaring op de Nederlandse, mede gelet op het feit dat de baangarantie na afloop een garantie op de Nederlandse arbeidsmarkt betreft?


9. Deelt u onze opvatting dat deze gang van zaken de integratie van Marrokaanse jongeren in de Nederlandse samenleving in het algemeen en de arbeidsmarkt in het bijzonder niet bevorderd?

10. Acht u deze gang van zaken wenselijk, wat is uw oordeel over dit project en overweegt u stappen in de richting van het EMCEMO en zo ja, welke?

1) Trouw 25 februari 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie