Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Orchideeëndokters in Botanische Tuinen

Datum nieuwsfeit: 26-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Botanische Tuinen Universiteit Utrecht

Opening nieuwe publieksseizoen Fort Hoofddijk

Orchideeëndokters in Botanische Tuinen

26/27 februari luiden de Botanische Tuinen op Fort Hoofddijk het nieuwe publieksseizoen in met een weekend in het teken van orchideeën: een prachtige show van bloeiende orchideeën, dialezingen, demonstraties en verkoop en natuurlijk de inmiddels beroemde Orchideeëndokters. Speciaal voor deze gelegenheid is het publiek van harte welkom in de Orchideeënkassen die normaal gesloten zijn. Ook daar zijn deskundigen aanwezig om uitleg te geven.

Orchideeën behoren misschien wel tot de meest aansprekende bloemen van de wereld. En er zijn zoveel verschillende soorten dat er voor iedereen wel iets bij zit.
Hoewel orchideeën vaak lang mooi blijven, houden ook zij een keer op met bloeien. Veel mensen weten dan niet goed wat ze met de plant moeten. Deze twee dagen staan er specialisten klaar om bezoekers met raad en daad bij te staan. Als er echt niets meer aan te doen is, kan men ter plekke voor vervanging zorgen. Uiteraard voorzien van advies en het juiste kweekmateriaal.

Orchideeëncollectie

Tijdens deze twee dagen hebben de bezoekers ook de unieke kans de orchideeëncollectie van de Tuinen te bezichtigen. Deze collectie is slechts eenmaal per jaar tijdens het Orchideeënweekend toegankelijk voor het publiek.
Medewerkers van de Tuinen en de Orchideeënvereniging 't Gooi geven ook hier tekst en uitleg. Het is een mooie kans om eens een aantal bijzondere soorten bij elkaar te zien. Van de mooiste bloeiende soorten is een show te zien.
Verder zijn er demonstraties zaaien en oppotten en zijn er doorlopend dialezingen over het kweken van orchideeën en orchideeën in het wild.

Informatie

Het Orchideeënweekend vindt plaats in het Kassencomplex van de Botanische Tuinen bij Fort Hoofddijk (Budapestlaan 17, Utrecht). De Tuinen zijn geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur. De toegangsprijzen bedragen f. 7,50 voor volwassenen, f. 5,- voor houders van een Pas 65 en U-pas. Kinderen tot 12 jaar betalen f. 2,50 en een MJK-kaart is geldig.
De Tuinen zijn bereikbaar met stadsvervoer lijn 12 (halte Botanische Tuinen) en 11 (alleen op zaterdag). Voor meer informatie kunnen belangstellenden de informatietelefoon van de Tuinen bellen: 030-2535455 of de Web-pagina raadplegen: www.bio.uu.nl/botgard.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie