Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tournee van en voor Nederlandse jongeren en vluchtelingen

Datum nieuwsfeit: 26-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vluchtelingenwerk Nederland

SOCIAL Life 2000 Party Tour

Muziek brengt Nederlandse jongeren en jonge vluchtelingen samen

Persbericht, 8 februari 2000

De Postmen en andere artiesten van Social Life geven tussen 26 februari en 30 maart concerten op de poppodia van Leiden, Haarlem, Dordrecht, Deventer en Tilburg. Ook jonge getalenteerde vluchtelingen zullen op het podium staan. Doel van deze SOCIAL Life 2000 Party Tour is om Nederlandse jongeren en jonge vluchtelingen actief met elkaar in contact te brengen. De tournee is mede door VluchtelingenWerk Nederland tot stand gekomen.

Grote namen en nieuw talent uit de Nederlandse wereld van rap, hiphop, R&B en reggae hebben zich verenigd in het project Social Life. Initiatiefnemer van dit project is Anonymous Mis, rapper en leider van de Postmen. Bijna twintig solo-artiesten en groepen, waaronder zanger Rollarocka en dj G-Boah van de Postmen, rapper E-Life en zijn vaste dj Precise, Karima (ex-Dignity), Murth the Man-O-Script (TMF), U-n.i.q. en underground dj Master Lee, geven met dit project hun kennis en ervaring door aan jongeren in Nederland.

Met de SOCIAL Life 2000 Party brengen Social Life en VluchtelingenWerk Nederland jonge vluchtelingen, die hier alleen of met hun ouders naar toe gevlucht zijn, met Nederlandse jongeren in contact. De artiesten van Social Life geven vijf concerten in de gemeenten waar zij eerder muzikale workshops verzorgden voor jonge vluchtelingen die in de opvangcentra de asielprocedure doorlopen. Op ieder concert zullen enkele vluchtelingen freestyle hun rap- en danstalent op het podium tonen. Alle vluchtelingen die eerder deelnamen aan de workshops zijn door VluchtelingenWerk uitgenodigd voor de concerten. Natuurlijk zullen er ook veel Nederlandse jongeren komen. Op basis van hun gemeenschappelijke interesses ontmoeten beide groepen jongeren elkaar tijdens de concerten.

Tijdens het festival Onbegrensde Ontmoeting werkten de artiesten van SOCIAL Life voor het eerst met vluchtelingen. Het contact tussen artiesten en publiek was verrassend: de muziek lokte zo'n enthousiasme uit bij de aanwezige jongeren dat de meewerkende artiesten meer wilden betekenen voor deze bijzondere groep. Daarop organiseerden Social Life en VluchtelingenWerk Nederland afgelopen december muzikale workshops in vijf opvangcentra. Bijna duizend jonge vluchtelingen melden zich voor een workshop rap, dans, scratch, drums of zang.

VluchtelingenWerk is een onafhankelijk organisatie die zich op basis van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens met vele vrijwilligers inzet voor bescherming van vluchtelingen en asielzoekers door persoonlijke steun en belangenbehartiging bij hun toelating, opvang en maatschappelijk participatie in Nederland.

Programma SOCIAL Life 2000 Party Tour
Zaal open 20:00
Programma 21:00

Zaterdag 26 februari - LVC - Leiden
Commitee Gunmen, 010 boyz, Shiny, Fari Disciple, Murth the Man-O-Script, U-N.I.Q.,
DJ Precise, DJ Master Lee

Woensdag 1 maart - Patronaat - Haarlem
Amo-lab featuring Rollarocka, Inner City Sluggers, Sonny D, DJ G-Boah, DJ Precise

Donderdag 2 maart - Bibelot - Dordrecht
Karima, Inner City Sluggers, Sonny D, DJ G-Boah, DJ Precise

Vrijdag 3 maart - Burgerweeshuis - Deventer
E-Life, Murth the Man-O-Script, Shiny, Inner City Sluggers, DJ Precise, DJ TLM

Donderdag 30 maart - 013 - Tilburg
Karima, Murth the Man-O-Script, Postmen, E-Life, U-N.I.Q., Shiny, Inner City Sluggers, Fari Disciple, Sonny D, Commitee Gunmen, DJ Precise, DJ Master Lee, DJ G-Boah, Brotherhood, Anouk (ovb)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie