Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aftrap Wijkperspectiefplan Wolfskuil in Nijmegen

Datum nieuwsfeit: 26-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nijmegen

Wolfskuil in de kijker

Samen werken aan het Wijkperspectiefplan Wolfskuil

Zaterdag 26 februari wordt door de wethouders Geert van Rumund en Paul Depla de aftrap gegeven voor het Wijkperspectiefplan Wolfskuil. Dit gebeurt om 14.00 uur tijdens de informatiemarkt in het Wijkcentrum Villanova. Het wijkperspectiefplan zal de toekomstplannen weergeven voor de Wolfskuil over pakweg zon 15 jaar. De plannen worden in de komende maanden samen met de bewoners, organisaties, scholen en bedrijven ontwikkeld.

Tegelijk met de start van het wijkperspectiefplan is er een centraal informatiepunt in de wijk ingericht dat aan de bewoners de mogelijkheid biedt snel op voorstellen te reageren en ideeën te ventileren. Deze Wijkstudio wordt voorafgaand aan de informatiemarkt om 13.00 uur door beide wethouders geopend aan de Varenstraat (hoek Zonnebloemstraat).

Analyse Wolfskuil
In de afgelopen maanden is door de gemeente en Portaal Woonstichting aan de hand van onderzoeken en enquêtes een analyse gemaakt van de stand van zaken in Wolfskuil. Gekeken is naar allerhande aspecten: wonen, werken, verkeer, spelen, onderwijs, bedrijvigheid, gezondheid en groen. Tijdens de informatiemarkt wordt een overzicht gegeven van de belangrijkste gegevens. Doel hiervan is deze aan de aanwezigen voor te leggen en te kijken in hoeverre deze feiten overeenkomen met hun eigen beleving. Tegelijk kunnen mensen zich aanmelden voor drie workshops. Op 15 maart vinden deze s avonds om 19.30 plaats in basisschool De Wieken, gerangschikt naar themas op 1) sociaal gebied, 2) economie en werkgelegenheid en 3) de fysieke aspecten van Wolfskuil. Aanmelden kan verder tot 7 maart in de Wijkstudio.

Première film Wolfskuil in de kijker
Na de opening van de Wijkstudio aan de Varenstraat, start om 14.00 uur de bijeenkomst in het Wijkcentrum Villanova. De aftrap van het wijkperspectiefplan vindt plaats met de première van de videofilm Wolfskuil in de kijker. Aan deze film is door veel Wolfskuilers meegewerkt. Hierna is er volop gelegenheid informatie in te winnen bij de verschillende stands. Uiteraard ontbreekt het vrolijke element niet op deze middag. Een loterij en andere verrassingen, ook voor de kinderen, maken er een plezierige middag van.

De Wijkstudio is geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 13.00-17.00 uur.

In de loop van dit jaar zullen ook de activiteiten van start gaan voor het ontwikkelen van wijkperspectiefplannen voor onder andere Hatert en het Waterkwartier.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie