Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe grafimedia-CAO komt moeizaam tot stand

Datum nieuwsfeit: 26-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

Amstelveen, 26 februari 2000

Nieuwe grafimedia-CAO komt moeizaam tot stand

Na zes moeizame overlegrondes is er zaterdagmorgen om 2.00 uur een principe akkoord bereikt over een nieuwe grafimedia-CAO. De looptijd van het nieuwe contract is tot 1 februari 2002. Gedurende die periode stijgen de lonen met 8%. Het percentage is als volgt verdeeld: 3% per 1-2-2000, 1% per 1-12-2000, 2% per 1-2-2001 en 2% per 1-10-2001.

De voorzitter van de werkgeversdelegatie Richard van den Berg is van mening dat binnen het totale contract een te verantwoorden loonafspraak is gemaakt. "Binnen de veelheid aan onderwerpen dat aan de orde was en door de druk vanuit recent afgesloten cao's, was het onvermijdelijk om de lonen op deze wijze aan te passen."

Naast de loonafspraken is een belangrijke stap gezet om samen een gezamenlijk beleid te ontwikkelen om de instroom in de WAO te beperken en om arbeids- ongeschikten te reïntegreren in het arbeidsproces: "Gezien het belang dat werkgevers in algemene zin hebben bij gezonde werknemers en beheersing van de kosten van ziekte en arbeidsongeschiktheid, hebben wij met deze afspraak grote vooruitgang geboekt", aldus Van den Berg.

Een belangrijk onderdeel van dit beleid is het thema werkdruk. Werkgevers en werknemers zullen in dit kader met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegen- heid een intentieverklaring tekenen om te komen tot een convenant.

Verder hebben beide partijen afgesproken in te spelen op komende wetgeving waardoor maatwerk ten aanzien van arbeidsvoorwaarden mogelijk wordt. Met maatwerk wordt bedoeld dat werknemers keuzes krijgen in de samenstelling van het arbeidsvoorwaardenpakket. Binnen deze afspraak wordt ook de verwachte wetgeving betrokken die te maken heeft met verlofsparen en zorgverlof.

In het kader van leeftijdsbewust-personeelsbeleid is afgesproken dat werknemers van veertig jaar en ouder gebruik kunnen maken van een 'loopbaanscan' waaruit een advies voortkomt om de eigen mobiliteit te behouden.

Het Koninklijk Verbond van Grafische Ondernemingen KVGO vertegenwoordigt ruim 3.000 bedrijven in alle sectoren van de grafische industrie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie