Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ORGASOL introduceert computergestuurd meststoffensysteem

Datum nieuwsfeit: 28-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ORGASOL-Flowmixer, zakcomputer.

Datum: 28 februari

ORGASOL-Flowmixer en Orgasol zakcomputer
computergestuurd organische/kunstmeststoffen meng-en controlesysteem

Orgasol Management Conssultancy uit Wehe-den Hoorn-Gn heeft het nieuwe Flowmixsysteem ontwikkeld. Dit mobile computergstuurde meng-en doseersysteem mengt snel organische-en vloeibare kunstmeststoffen tot gewogen organische kwaliteits-mengmeststoffen. In een werkgang kunnen deze op maat en gecontroleerd in de akker-en tuinbouw worden toegediend. Het advies over de totale op maat te geven meststoffenbehoefte per gewas en per perceel wordt in een bouwplanbespreking door de Orgasol-gecertifiseerde meststoffenspecialist, met de zakcomputercalculator op basis van BLGG-grondonderzoeksgegevens. De resultaten worden in de besloten IKB-genormeerde databank opgeslagen en zijn via een code alleen voor boer en zijn meststoffenleverancier, bijv. ACM beschikbaar. De berekeningen worden in het voorjaar gebruikt bij de fabricage van geanalyseerde en gewogen organische mest, die gemengd wordt met de vloeibare meststoffen en benodigde sporenelementen. Op maat, op het gewenste tijdstip, op de juiste diepte, emmissiearm, evt via de sleepvoetmethode wordt de totaalmeststof en in de grond geinjecteerd, zodanig dat de nitraatnorm niet overschreden. Met dit consumentvriendelijk IKB-en HACCP-genormeerde meststoffenbewakings systeem loopt de boer geen onverantwoorde (milieu)risico's meer en kan hij zijn gecertifiseerde loonwerker, die met een computergestuurde met Orgasol software uitgeruste mestinjecteur werkt ook achteraf controleren Bovendien voldoet men aan de wens van de kritisch wordende consument en kan de boer zijn afnemers kwaliteitsgaranties geven. Kwaliteit en garanties staan centraal.

Orgasol adviseert bij aanschaf van het Flowmixsysteem-en computertechnologie en bij aanpassingen van injectie- opslag- en transportapparatuur. Ook adviseert Orgasol boeren en loonwerkers over de ISO-,HACCP- en IKB-normering en verzorgt samen met een gerenomeerd bureau de certifiseringprocedure. Een door een gerenomeerd instituut te controleren sluitend certificatiesysteem wordt opgezet, zodat er in de toekomst garantiecertificaten aan deelnemende boeren en afnemers kunnen worden verstrekt. De consument heeft hierdoor meer zekerheid. De Orgasol zakcomputermestcalculator bevat naast de meststoffenapparatuur telefoon, fax, sms, internet en e-mailfaciliteiten.

Gangbare vloeibare meststoffen als UAN(urean), APP(polyfosfaat), ATS(zwavel), MgS (magnesium), NaS(natrium) en spoorelementen als Cuonbevoegden niet te beinvloeden, Co, B, Mn, Fe, worden geleverd door een erkende meststoffenleverancier als ACM en het mixen is in dit Flowmixsysteem door . .

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie