Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leeuwarden Energiegemeente genomineerd

Datum nieuwsfeit: 28-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leeuwarden

Leeuwarden Energiegemeente genomineerd

De gemeente Leeuwarden is met het project Leeuwarden Energiegemeente genomineerd voor de Energy Globe Award 2000. Deze mondiale energieprijs wordt op 8 maart 2000 uitgereikt tijdens het Energy Gala in het Oostenrijkse Wels. De Energy Globe Award is een initiatief van het Oostenrijkse Energiesparverband. Vorig jaar won Leeuwarden al de Nederlandse Energy Award met het project Leeuwarden Energiegemeente.

De Nederlandse Onderneming Voor Energie en Milieu (NOVEM) heeft Leeuwarden voorgedragen voor de Energy Globe Award. In totaal zijn vijftien internationale projecten genomineerd in 4 categorieën. Leeuwarden Energiegemeente gaat in de categorie Campagnes de strijd aan met Mexico, Ierland en Oostenrijk. In totaal hebben 900 organisaties uit 72 landen uit de hele wereld zich aangemeld voor de prijs.

Leeuwarden Energiegemeente is een samenwerkingsproject waarin Essent (voorheen Frigem), het Wereld Natuur Fonds (WNF), de Provinsje Fryslân, de NOVEM en de gemeente Leeuwarden participeren. Het project is erop gericht om energieverbruik van burgers, bedrijven en organisaties in Leeuwarden te verlagen. Hiertoe hebben in 1999 veel activiteiten plaatsgevonden zoals een grote communicatiecampagne, de actie 50 Huishoudens en de publicatie van een nieuwsbrief voor de zakelijke dienstverlening in Leeuwarden.

Op 17 februari 2000 ondertekende Leeuwarden tezamen met de Friesland Bank, Rabobank Nederland, Rabobank Leeuwarden, Essent en communicatiebureau CEA een intentieverklaring voor de plaatsing van 10.000 m² zonnepanelen in de gemeente.

Voor meer informatie:

Bouwe de Boer - projectleider Leeuwarden Energiegemeente Telefoon: 058 - 233 80 74

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie