Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Erasmusspeld voor Benno Steffens Hong

Datum nieuwsfeit: 28-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Erasmusspeld voor Benno Steffens Hong

Cultuurwethouder Hans Kombrink heeft Benno Steffens Hong, scheidend directeur van het Goethe Institut Rotterdam, namens het gemeentebestuur onderscheiden met een Erasmusspeld. De onderscheiding is hem overhandigd tijdens zijn afscheidsreceptie in het Goethe Institut. De heer Steffens Hong gaat met pensioen.

Benno Steffens Hong was acht jaar directeur van het Goethe Institut Rotterdam en heeft zich in die functie zeer verdienstelijk gemaakt als cultureel bruggenbouwer tussen de Duitse en Nederlandse samenleving. Vooral op het gebied van de letteren en de beeldende kunst heeft Steffens Hong veel voor het Goethe Institut en de stad Rotterdam gedaan.
De galerie van het instituut kreeg onder zijn leiding een duidelijk profiel. Hij nodigde veelbelovende en bekende beeldend kunstenaar uit in Rotterdam te exposeren en bouwde een vruchtbare samenwerking op met Rotterdamse instellingen, onder andere met het Centrum Beeldende kunst, de Kunsthal en de toenmalige kunstenaarssociëteit De Illusie. Het Goethe Institut Rotterdam ontwikkelde zich onder leiding van Benno Steffens Hong tot een platform voor moderne Duitstalige literatuur in Nederland: ruim 90 auteurs uit Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk traden sinds 1992 in Rotterdam op.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie