Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fusiebesprekingen NEI Kolpron Groep en Ecotec

Datum nieuwsfeit: 28-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NEDERLANDS ECONOMISCH INSTITUUT

Fusiebesprekingen NEI Kolpron Groep en Ecotec

Persbericht

Fusiebesprekingen NEI Kolpron Groep en Ecotec
NEI Kolpron Holding B.V., gevestigd te Rotterdam, en ECOTEC Research & Consulting Ltd. te Birmingham, Verenigd Koninkrijk, voeren momenteel gesprekken om te komen tot een fusie, die op 1 juli a.s. een feit zou moeten zijn. Door de bundeling ontstaat er een organisatie met in totaal ca. 500 medewerkers en een omzet van ruim 45 miljoen euro (Nfl. 100 miljoen). De nieuwe onderneming is wereldwijd werkzaam op het gebied van economisch-geörienteerd onderzoek en advies, waarbij de nadruk ligt op beleid en strategie. De Groep heeft vestigingen in Brussel, Berlijn, Boedapest, Leeds, Londen, Madrid, Moskou, Praag, en Warschau, en vertegenwoordigingen in Manilla en Washington. De beoogde fusie zal grotendeels worden gerealiseerd door middel van een aandelenruil, waarna ECOTEC als volle dochter onder de bestaande holding zal functioneren, naast NEI B.V., Kolpron Consultants B.V. en Logion BV. Aandeelhouders van de nieuwe holding zullen zijn: de Stichting het Nederlands Economisch Instituut, het management en de werknemers.

Aanleiding voor de fusiebesprekingen
Globalisering, snelle ontwikkelingen op ICT-gebied en op de arbeidsmarkt, alsmede de toenemende vraag van opdrachtgevers naar gespecialiseerde diensten en producten, vormen grote uitdagingen voor onderzoeks- en adviesbureaus. Om hier adequaat op te reageren, is niet alleen schaalgrootte vereist maar ook aanwezigheid op de belangrijkste markten door middel van lokale vestigingen.
De afgelopen tien jaar hebben NEI en ECOTEC regelmatig samengewerkt als partners in het Europese samenwerkingsverband ERECO. Tijdens deze contacten werd duidelijk dat de strategische inzichten van de fusiepartners volledig parallel lopen. Beide organisaties hebben hun beleid ingesteld op het creëren van een Pan-Europese organisatie voor research-based consultancy en advies. De fusiepartners delen de overtuiging dat dit doel sneller kan worden bereikt door krachtenbundeling via een volledige fusie. Zij hebben het voornemen om gezamenlijk bestaande en nieuwe markten te bedienen en nieuwe producten te ontwikkelen.
De gecombineerde Groep kan zijn opdrachtgevers een nog breder scala aan onderzoeks- en consultancydiensten aanbieden, gebaseerd op uitgebreide nationale en internationale ervaring en expertise.

Profiel NEI Kolpron Holding
De NEI Kolpron Holding B.V. ontstond op 1 januari 1999 als gevolg van een fusie tussen NEI B.V. en Kolpron Consultants B.V. NEI is opgericht in 1929 en heeft zich ontwikkeld tot de grootste, onafhankelijke organisatie voor toegepast economisch onderzoek en beleidsadvies in Nederland. Het bedrijf is wereldwijd werkzaam en telt ruim 210 medewerkers.
Kolpron Consultants is een onafhankelijke organisatie voor marktonderzoek naar en beleidsadvies over de gebouwde omgeving. Het adviesbureau werd in 1980 opgericht en heeft ruim 80 personeelsleden in dienst.
Logion BV, een in Rotterdam gevestigde adviesgroep op het gebied van transport en logistiek, maakt eveneens deel uit van de NEI Kolpron Groep.
In de buitenlandse vestigingen van de Groep zijn ca. 50 lokale medewerkers werkzaam.
De activiteiten van de Groep bestrijken de volgende expertisevelden: arbeid en sociale zekerheid; energie en milieu; financiering; gezondheidszorg; handel en industrie; infrastructuur; landbouw en rurale ontwikkeling; locatie-ontwikkeling, commercieel vastgoed, volkshuisvesting en woningmarkt; macro-economie en openbare financiën; onderwijs; privatisering, telematica; toerisme; transport en logistiek.
De diensten van de Groep omvatten onder meer: research-based beleidsadvies en toegepast onderzoek, data-analyse, juridische dienstverlening, management consultancy, modellenbouw en systeemontwikkeling, en training.
De projecten worden uitgevoerd voor opdrachtgevers uit de particuliere sector, waaronder vele multinationals en branche- en belangenorganisaties, voor de publieke sector (nationale, regionale en lokale overheden) en voor internationale organisaties zoals de Europese Commissie, Verenigde Naties, Wereldbank, Oost-Europabank en de Afrikaanse, Aziatische en Inter-Amerikaanse ontwikkelingsbanken. De Groep behaalde in 1999 een omzet van ca. 30 miljoen euro (Nfl. 65 miljoen), waarvan ongeveer 40% in het buitenland.

Profiel ECOTEC Research and Consulting Ltd.
ECOTEC is in 1983 opgericht als multidisciplinair onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van regionale en lokale economische ontwikkeling, sociale zekerheid, arbeidsmarkt en onderwijs, milieubeleid, innovatiebeleid, onderzoeks- en
technologische-ontwikkelingsbeleid.
De dienstverlening van ECOTEC bestrijkt de totale beleidscyclus en omvat onder meer: probleemidentificatie en behoefte-analyse, ontwerp en ontwikkeling van beleidsinitiatieven (institutionele ontwikkeling, training, projectbeoordeling, projectfinanciering), programmamanagement, monitoring en evaluatie,
communicatiestrategieën.
Tot de opdrachtgevers behoren multinationale ondernemingen en een breed scala aan opdrachtgevers uit de publieke sector (nationale, regionale en lokale overheden) binnen de Europese Unie. Het bedrijf is sterke vertegenwoordigd in Brussel, waar werkzaamheden worden verricht voor de Europese Commissie en voor talloze andere instellingen. In 1999 bedroeg de omzet van ECOTEC ruim 13 miljoen euro en telde het bedrijf ruim 150 werknemers.

Rotterdam en Birmingham, 28 februari 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie