Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reacties PMR marktconsultatie over mainport Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 28-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MINISTERIE VENW

www.minvenw.nl

MIN VenW: PERSBERICHT

PMR MARKTCONSULTATIE LEIDT TOT INTERESSANTE REACTIES

Ongeveer 50 marktpartijen hebben een inhoudelijke reactie gegeven op de mogelijkheden voor publiek-private samenwerking bij het versterken van de mainport Rotterdam en het verbeteren van de leefomgeving. De zogeheten marktconsultatiefase, gehouden door Project Mainportontwikkeling Rotterdam, is op 22 februari afgesloten. De 50 inhoudelijke reacties op de marktconsultatie leveren voor PMR veel bruikbare informatie op die mede gebruikt wordt om het programma van eisen op te stellen.

Op de marktconsultatie hebben ongeveer 100 bedrijven gereageerd, waarvan ongeveer 50 een uitvoerige reactie hebben gegeven. Dit aantal is hoger dan verwacht. Van een beperkt aantal consortia wordt een aanbod op de aanbesteding verwacht. De reacties zijn afkomstig van gebruikers (23%), waaronder chemiebedrijven en containerbedrijven, financiers (10%), bouwers (23%), consortia (14%), bestaande uit ongeveer 20 bedrijven en overige (30%) waaronder ingenieursbureaus, projectontwikkelaars en port authorities. Door de respondenten werd positief gereageerd op de voorgestelde projecten en in een enkel geval werd een projectsuggestie toegevoegd. In een aantal gevallen ging de beantwoording verder dan op grond van de vragen verondersteld mocht worden. Zo werd door een consortium uitgebreid ingegaan op de wijze waarop een publiek-private samenwerking bij deze omvangrijke projecten haalbaar kan zijn, compleet met de presentatie van een uitgewerkt model. Ook werd vanuit de marktsector in een enkel geval aangegeven hoeveel honderden hectares zij op korte termijn zouden willen benutten op een eventuele landaanwinning. Op basis van de reacties kan gesteld worden dat het behalen van de dubbeldoelstelling (economie en leefbaarheid) in een PPS- verband als realistisch wordt ervaren.

Voor de marktconsultatie zijn wereldwijd potentiële private partners benaderd via onder meer direct mail, advertenties en internet. Tijdens de marktconsultatie (van 14 december 1999 tot 22 februari j.l.) hebben marktpartijen informatie geleverd die PMR gebruikt om het programma van eisen op te stellen. Dit programma van eisen wordt voor de zomer naar de Tweede Kamer gezonden. Tijdens de hierop volgende aanbestedingsprocedure besluiten private partijen op basis van dit programma van eisen of zij in het project willen participeren.

Robert Wester, 070 - 351 7343

28 feb 00 15:40

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie