Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

IBM voert SAN-initiatief aan met nieuwe oplossingen

Datum nieuwsfeit: 28-02-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

IBM voert SAN-initiatief aan met nieuwe oplossingen Geavanceerde testcentra geopend in Frankrijk en Duitsland

Amsterdam, 28 februari 2000 - IBM heeft haar SAN-initiatief (Storage Area Network) uitgebreid met vijf nieuwe SAN-oplossingen op basis van de Netfinity-serverlijn. Daarnaast worden er testcentra voor SAN-oplossingen geopend in Duitsland (Mainz), Frankrijk (Montpellier) en de VS (Gaithersburg, Maryland). In Frankrijk (La Gaude) wordt een SAN-demonstratiecentrum gevestigd.

De nieuwe SAN-oplossingen zijn:
· Netfinity Disk and Tape Pooling
· IBM Availability Extensions for Microsoft Cluster Service · Netfinity Advanced Cluster Enabler for Oracle Parallel Server · Netfinity Server and Storage Consolidation
· Distance Cluster with Remote Mirroring

De nieuwe SAN-oplossingen stellen resellers, distributeurs en ondernemingen in staat robuuste SAN's te implementeren, waar gegevens veilig worden opgeslagen en beheerd in industrie-standaard, heterogene omgevingen. Bedrijven kunnen zo hun technologische resources - applicatieservers, opslagsubsystemen, netwerk-hardware en -software - probleemloos delen en beheren, zodat toegang kan worden geboden tot informatie, waar en wanneer dan ook, ongeacht systeem of software. Door het informatiebeheer te scheiden van de informatie-verwerking bieden de SAN-oplossingen van IBM de grootst mogelijke flexibiliteit en schaalbaarheid voor de server en de opslag-elementen.

IBM maakt bovendien bekend dat SAN-beheerapplicaties van vijf software-bedrijven in het kader van het ServerProven-programma zijn getest op interoperabiliteit met Netfinity-servers. Verder kondigt IBM aan dat de Netfinity Fibre Channel Storage Manager-software is uitgebreid. Internet-gebruikers kunnen voor nadere informatie over IBM, haar produkten, diensten en technologie terecht op het World Wide Web. Het adres van IBM's home page is www.ibm.com. Het adres van de Nederlandse IBM home page is: www.nl.ibm.com. Het adres van IBM Storage is www.ibm.com/storage.

Voor meer informatie over nieuwe SAN-oplossingen en nieuwe Europese SAN-interoperabiliteitscentra kunt u contact opnemen met:

IBM Nederland N.V. BRODEUR Schoep & Van der Toorn Etta Pouw Ellen Janssen
Tel. 020 513 26 43 Tel. 020 487 40 00
(etta_pouw@nl.ibm.com) (ellen.janssen@svdt.nl)

Bijlage 1: Nieuwe SAN-oplossingen

De vijf nieuwe SAN-oplossingen:


· Netfinity Disk and Tape Pooling - dankzij deze functie kunnen meerdere servers op verschillende locaties gebruikmaken van een gemeenschappelijke 'pool' van op het SAN aangesloten schijf- en tape-opslagapparaten, in een niet-geclusterde omgeving. Hiermee wordt de backup-tijd teruggedrongen, betere bescherming geboden tegen calamiteiten en centraal beheer en een gefaseerde SAN-implementatie mogelijk gemaakt.
· IBM Availability Extensions for Microsoft Cluster Service - hiermee kunnen acht geclusterde servers schijfopslagcapaciteit delen binnen een redundante, beschikbare en schaalbare oplossing. Deze configuratie - de enige beschikbaarheids-uitbreiding voor MSCS van de branche - biedt een evenwichtiger verdeling van de capaciteit van het schijf-subsysteem, een betere beheerbaarheid en probleemdetectie en -oplossing. Bijpassende oplossingen voor hoge beschikbaarheid en schaalbare tape-opslag zijn eveneens leverbaar.
· Netfinity Advanced Cluster Enabler for Oracle Parallel Server - deze oplossing biedt uitgebreide schaalbaarheid, redundantie en glasvezelkabelbescherming, gebruikmakend van de Windows NT-database-clusteringoplossingen van Oracle.
· Netfinity Server and Storage Consolidation - dankzij deze functie kunnen meerdere servers op verschillende locaties opslag-resources delen binnen een niet-geclusterde omgeving. Deze SAN-oplossing maakt gebruik van de Enterprise Storage Server of 'Shark' van IBM, en biedt 11,2 terabyte aan opslagcapaciteit, meer dan genoeg voor de opslagbehoeften van kleine tot middelgrote bedrijven. De systeemperformance is geoptimaliseerd middels diverse host-verbindingsmogelijkheden, waaronder glasvezel, ESCON, UltraSCSI en FICON.
· Distance Cluster with Remote Mirroring - hiermee kunnen de twee servernodes in een Microsoft MSCS twee-nodecluster worden gescheiden, zodat lokale gegevens kunnen worden gekopieerd naar een server op een andere locatie op maximaal 10 kilometer afstand. Wanneer de lokale site uitvalt worden de activiteiten voortgezet door de node op afstand zonder dat daarbij gegevens verloren gaan. Dit SAN, de enige door Microsoft gecertificeerde remote mirroring-oplossing van de branche, is een snelle, betrouwbare, op calamiteiten voorbereide oplossing op basis van SSA-technologie.

Netfinity Fibre Channel Storage Manager 7.0
IBM heeft haar Netfinity Fibre Channel-opslagsubsysteem uitgebreid met nieuwe, op Java gebaseerde Storage Manager-software. Deze nieuwe software, die een verbeterde functionaliteit biedt, kan in meerdere Netfinity Fibre Channel-opslagsubsystemen binnen een SAN worden gebruikt.

Netfinity Fibre Channel Storage Manager 7.0 wordt vanaf heden meegeleverd met nieuwe Netfinity Fibre Channel-opslagsubsystemen en is als gratis upgrade beschikbaar voor bestaande klanten, die deze software kunnen downloaden vanaf de ondersteuningssite van IBM: www.pc.ibm.com/support.

IBM ServerProven SAN- en opslagbeheerapplicaties
In aanvulling op de vijf nieuwe SAN-oplossingen voor de onderneming is IBM diverse SAN- en opslagbeheerapplicaties aan het testen op interoperabiliteit, als onderdeel van het ServerProven-programma van IBM: Tivoli Storage Manager, Tivoli Data Protection for Workgroups, HP SureStore E SAN Manager LUN Management (LM), Legato NetWorker, De Legato GEMS SmartMedia SAN-technologie, Mercury SANergy Control en VERITAS Backup Exec. SAN-opslagoplossingen voor Netfinity, vorig jaar reeds door IBM aangekondigd en inmiddels getest en beschikbaar:


· Fibre Channel Attached Tape Storage - een schaalbare, continu beschikbare 'bouwsteen' voor centralisatie van externe opslag, met functionaliteit voor gecentraliseerde backups van locaties op afstand voor extra bescherming tegen calamiteiten.
· Microsoft Cluster met Tape Pooling - een instapconfiguratie met twee nodes, waarmee servers in afzonderlijke locaties een of meerdere tape-drives of bibliotheken kunnen delen, met behoud van de centrale bewakings- en beheerfunctie.
· Server Consolidation met Tape Pooling - een uiterst schaalbare, continu beschikbare opslagoplossing waarmee de totale eigendomskosten kunnen worden teruggedrongen door tape-bibliotheken te delen.

Bijlage 2: Nieuwe Europese SAN-interoperabiliteitscentra

IBM kan bedrijven helpen bij het implementeren van een succesvolle SAN-oplossing door deze en andere opslagconfiguraties te optimaliseren en te testen in de nieuwe laboratoria voor SAN-interoperabiliteit van IBM in Mainz en Montpellier en in een nieuw regionaal demonstratiecentrum in La Gaude.

Mainz, Duitsland - Het SAN-interoperabiliteitslab voor een soepele integratie met alle mogelijke IT-toepassingen Dit laboratorium (± 4.000 vierkante meter groot), dat deel uitmaakt van het centrum voor opslagoplossingen van IBM in het Duitse Mainz, biedt klanten de mogelijkheid om SAN-oplossingen te beoordelen op betrouwbaarheid, uitbreidbaarheid en veiligheid en om prototypes van dit soort systemen te ontwikkelen. Klanten kunnen er tests uitvoeren voor SAN-prestatiebeheer, applicatietests in een SAN-omgeving, tests voor back-up en recovery en beoordelingstests voor SAN-concepten ('proof of concept'). Daarnaast voorziet het in alle consultancyservices van ontwerp en planning tot en met de installatie van een SAN. Klanten kunnen ter plekke hun bedrijfskritische installaties aan een directe, initiële test onderwerpen, hetzij met IBM-apparatuur, hetzij in een gemengde omgeving. Met behulp van uitgebreide testsuites kunnen IT-teams van klanten zich wekenlang bezighouden met het simuleren en testen van SAN-configuraties die gelijktijdig en 24 uur per dag zijn verbonden met honderden pc's en servers.

Het SAN-lab in Mainz:

· kan 10.000 miljoen instructies per seconde verwerken;
· beschikt over een schijfcapaciteit van 17 biljoen tekens voor testdoeleinden;
· beschikt over voldoende glasvezelkabels om uitgebreide kopieerscenario's over een afstand van Kopenhagen tot Madrid en weer terug te ondersteunen;
· is 24 uur per dag, zeven dagen per week en 365 dagen per jaar in de lucht;
· kan gebruik maken van een enorme verscheidenheid aan hardware en software die reeds beschikbaar is in het Storage Solutions Centre van IBM en die door IBM Global Services wordt gebruikt om prestatietests uit te voeren op de IT-omgeving van klanten;
· beschikt over tientallen onderling samenwerkende NT- en UNIX-machines, ondernemingsservers en opslagsystemen van Brocade, Compaq, Crossroads, Dell, EMC, HDS, HP, IBM, McData, Sun, STK en andere leveranciers van netwerkproducten en hardware.
· beschikt over een evaluatieversie van de nieuwe Enterprise Storage Server van IBM, oftewel de 'Shark', waarop de PPRC-software (Peer To Peer Remote Copy) draait. Deze stelt de Shark in staat om elke afzonderlijke transactie tot op een afstand van 43 kilometer automatisch te dupliceren via een glasvezelkabel. Als het ene Shark-systeem wordt bedreigd door externe omstandigheden zoals brand, overstroming, bombardementen enz., kan een klant onmiddellijk al zijn rekencentrumactiviteiten overbrengen naar een Shark-systeem op een geheel andere lokatie in een SAN.

Montpellier, Frankrijk - Het laboratorium voor betrouwbaarheidstests ten behoeve van veeleisende e-businessapplicaties Het SAN-lab van IBM in Montpellier (± 4.000 vierkante meter groot) biedt met name voorzieningen voor inspannings- en prestatietests in SAN-omgevingen die meerdere platformen omvatten. Montpellier beschikt over een zeer ruime ervaring als testcentrum voor superparallelle RISC-serversystemen zoals de RS/6000 SP en voor krachtige, high-end servers zoals de IBM S/390-systemen. Het centrum in Montpellier is verbonden met het SAN-interoperabiliteitscentrum in Mainz om realistische testscenario's voor calamiteitenherstel ('disaster recovery') te kunnen bieden. In Montpellier zijn 13 terabytes aan opslagcapaciteit beschikbaar voor testdoeleinden.

Nice, Frankrijk - Het eerste regionale SAN-demonstratiecentrum in samenwerking met zakelijke partners IBM ontwikkelt regionale centra in Europa voor het bieden van SAN-expertise en demonstratievoorzieningen. Het eerste regionale demonstratie-centrum bevindt zich in La Gaude, nabij Nice. IBM is voornemens in de nabije toekomst nog meer regionale demonstratiecentra in te richten in Europa in samenwerking met zakelijke partners. In La Gaude is tevens één van 's werelds meest belangrijke ontwikkellaboratoria voor netwerksystemen en SAN-componenten (Storage Area Networking) gevestigd, dat hecht is geïntegreerd in de wereldwijde ontwikkelgemeenschap van IBM.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...