Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Tilburg ondersteunt RockAcademie

Datum nieuwsfeit: 28-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg


28-2-2000

Gemeente ondersteunt RockAcademie

150.000,- voor bijdrage in huisvestingskosten

De Rock Academie krijgt voor de schooljaren 1999/2000, 2000/2001 en 2001/2002 een jaarlijkse subsidie van ƒ 50.000,= als bijdrage in de huisvestingskosten. Dit heeft het college van b&w besloten naar aanleiding van een verzoek van Fontys Hogescholen. Fontys zag zich tot dit verzoek genoodzaakt, omdat zij (nog) niet in aanmerking komt voor rijksbekostiging van het ministerie van Onderwijs.

De Rock Academie is (tijdelijk, tot een eventuele verhuizing naar het Veemarktkwartier) gehuisvest in het voormalige SMB-pand aan de Hoevenseweg. Om de eigen huisvestingskosten zoveel mogelijk te beperken huurt Fontys ook nog ruimte en faciliteiten in popcentrum 013 in het Veemarktkwartier. De kosten hiervan bedragen ƒ 50.000,= per jaar . Het college is bereid om deze kosten te subsidiëren, omdat de Rock Academie uitstekend past in de door de gemeente gewenste ontwikkeling van het Veemarktkwartier. Om dezelfde reden heeft de gemeente zich destijds ook sterk gemaakt voor het naar Tilburg halen van deze voor Nederland unieke opleiding.

De Rock Academie van Fontys Hogescholen is in september 1999 gestart met de opleiding van 44 studenten. Hoewel de opleidingen van de Rock Academie inmiddels door het ministerie van OCW zijn erkend en de studenten met ingang van het collegejaar 2000/2001 recht hebben op studiefinanciering, blijft rijksbekostiging vooralsnog uit. Een studieplaats aan de Rock Academie - vergelijkbaar met een studieplaats aan een conservatorium - kost circa ƒ 15.000,= per jaar. Daarvan wordt per jaar slechts ƒ 5000,= gedekt via het collegegeld van de studenten. Via subsidies van de provincie en het bedrijfsleven kon in het eerste studiejaar nog eens ƒ 100.000,= worden afgedekt. De resterende kosten komen voor rekening van Fontys Hogescholen. Het tekort loopt verder op wanneer er in de komende jaren jaarlijks (maximaal) 60 studenten tot de opleiding worden toegelaten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie