Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stichting Karnaval Udenhout: geen belasting Unentse Mert

Datum nieuwsfeit: 28-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg


28-2-2000

Stichting Karnaval Udenhout betaalt geen belasting voor Unentse Mert

Het college van B&W heeft besloten dat de Stichting Karnaval Udenhout geen precariobelasting* hoeft te betalen over de jaren '98 en '99. Zij organiseert jaarlijks de Unentse Mert op openbare gemeentegrond in Udenhout. Hiervoor moet belasting aan de gemeente betaald worden. De stichting komt in aanmerking voor toepassing van de zogenaamde hardheidsclausule. Deze clausule geeft aan dat bij hoge uitzondering geen belasting hoeft te worden betaald, als aan twee dwingende criteria wordt voldaan.

De criteria van de hardheidsclausule zijn:
· De aanvrager moet ook de organisator zijn van het evenement; · De organiserende instelling moet voor de Wet op de Inkomstenbelasting erkend worden als instelling waarbij door particulieren gedane giften aftrekbaar zijn. Dit noemt men een gekwalificeerde instelling.

De Rijksbelasting is hiervoor om advies gevraagd. Deze heeft aangegeven dat de Stichting Karnaval Udenhout een gekwalificeerde instelling is. Aangezien de stichting ook de organisator is van de Mert wordt aan beide criteria voldaan. Voor de komende jaren betekent dit dat Stichting Karnaval Udenhout niet jaarlijks een verzoek tot hardheidsclausule hoeft in te dienen, maar alleen als de regels en of doelstellingen van de Stichting veranderen. Dit zal de gemeente elk jaar opnieuw bekijken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie