Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluitenlijst B&W Zaanstad

Datum nieuwsfeit: 29-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zaanstad

B&W besluitenlijst van 29 februari 2000

Het college van burgemeester en wethouders van Zaanstad heeft een besluit genomen over de volgende onderwerpen:

Serres op de Dam
De Dam in Zaandam kan in de toekomst een metamorfose ondergaan door het van serres plaatsen aan alle zijden. Het college van Burgemeester en Wethouders is in principe akkoord gegaan met het idee om derres in dit gebied toe te staan.
De gemeente heeft hierover overleg gevoerd met de ondernemers. De gemeente wil dat de serres passen in het straatbeeld en dat de kwaliteit is gewaarborgd. De ondernemers hebben vervolgens architect P. Carree (Zaantheater) in de hand genomen. Hij kreeg de opdracht een maquette te maken van alle horecabedrijven (aan alle dire zijden van het plein) die een serre wensen. Door de maquette is goed zichtbaar wat de ruimtelijke consequenties zij van de serres rond het Damplein.

De plannen komen voort uit het horecaconventant 'Stappen zonder klappen'. Dit conventant werd eind 1998 ondertekend door de gemeent Zaanstad, politie Zaanstreek-Waterland, horeca-ondernemers uit het Damgebied en het Openbaar Ministerie om de veiligheid en gezelligheid te bevorderen. In hoofdstuke 10 staat beschreven dat de gemeente met betrekking ot de wens van een aantal horecabedrijven in het Damgebied over de serres zal meedenken en -werken.

Op dit moment werkt de gemeente de plannen verder uit. Hierbij heaat de aandacht onder meer uit naar de gronduitgifte (huur), concept huurovereenkomst, funderingproblematiek met het oog op kabels en leidingen, vergunningverlening en bijbehorende procedures als welstand. Het streven is de serres het komend najaar daadwerkelijk te realiseren.

Zaanstad gaat in bezwaar tegen besluit Minister VROM geen subsidie te verlenen voor een geluidsscherm bij de Venusstraat De minister van VROM heeft op 20 januari negatief beschikt op de aanvraag van de gemeente Zaanstad vooro een subsidie voor een geluidsscherm langs de Provinciale weg N203 te Krommenie. Aangezien de minister geen duidelijkheid geeft of hij wel subsidie wil geven en zo ja op wlke termijn, tekent het college van BW bezwaar aan tegen het besluit van de minister. Als gevolg van onder andere de aanleg van nieuwe rijkswegen en de sterke groei van het wegverkeer is de verkeersintensiteit op de N203 in de afgelopen jaren zeer sterk toegenomen. De bewoners langs de N203 klagen al geruime tijd over de sterke toename van de geluidhinder van niet alleen het wegverkeer, maar ook vanwege het treinlawaai en het vliegtuiglawaai van Schiphol. B&W is het met deze bewoners eens dat er iets aan de situatie moet gebeuren. Ingevolge de Wet geluidshinder komt dze situatie in aanmerking voor een geluidsanering, warvoor het ministerie gelden ter beschikking moet stellen. B&W willen dan ook van de minister de toezegging dat binnen een bepaalde termijn subsidie voor het geluidscherm wordt verstrekt.

Zaanstad, 29 februari 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie