Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brief aan Kamer inzake invoeringsdatum BTW-compensatiefonds

Datum nieuwsfeit: 29-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Financien

Titel: INVOERINGSDATUM BTW-COMPENSATIEFONDS

Persberichtnr. 00/050 Den Haag 29 februari 2000

INVOERINGSDATUM BTW-COMPENSATIEFONDS

Minister Zalm heeft vandaag een brief aan de Tweede Kamer, de gemeenten en provincies gezonden heb over het voornemen de invoering van het BTW-compensatiefonds met een jaar uit te stellen tot 1 januari 2002. Onderstaand de integrale tekst van de brief.

Door middel van een circulaire die ik u november vorig jaar heb gestuurd, heb ik u op hoofdlijnen geïnformeerd over de voorgenomen invoering van een BTW-compensatiefonds. Ik heb daarbij aangegeven dat het kabinet het voornemen had het fonds per 1 januari 2001 in te voeren.

Enkele weken geleden heb ik de ledenraadpleging van de VNG mogen toespreken over dit onderwerp. Daarbij is duidelijk naar voren gekomen dat de invoering van het BTW-compensatiefonds dusdanige consequenties heeft voor het begrotingsproces van gemeenten en provincies dat in bepaalde gevallen de invoering van per 1 januari 2001 op bezwaren stuit. Omdat ik van mening ben dat het welslagen van het fonds gebaat is bij een zorgvuldig invoeringstraject, zal ik binnenkort - wanneer de wet naar de Tweede Kamer zal worden gezonden - voorstellen het fonds pas per 1 januari 2002 in te voeren.

Gelijktijdig met de aanbieding van het wetsvoorstel aan de Tweede Kamer zal ik u door middel van een aanvullende circulaire meer informatie geven over de consequenties van de invoering van het BTW-compensatiefonds. Ik adviseer u dan ook - ondanks het uitstel tot 1 januari 2002 - zoveel mogelijk voort te gaan met de voorbereiding van de invoering van het fonds. Dit is met name van belang omdat bij invoering voor een individuele provincie het van belang is om te weten wat de budgettaire effecten zijn. Het is daarbij nuttig voor uw provincie te weten wat de hoogte van de in 2001 betaalde compensabele BTW is. Door het jaar 2001 te gebruiken om deze informatie te verkrijgen, kan de invoering in uw provincie beter vorm krijgen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie