Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Primeur Audi allroad quattro in Genève

Datum nieuwsfeit: 29-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AutoRai

Primeur Audi allroad quattro in Genève

29-2-00.

Op de Automobielsalon Genève 2000 beleeft de eerste vertegenwoordiger van een nieuwe automobielgeneratie zijn première. Audi presenteert met de allroad quattro namelijk een auto, die het comfort en de dynamiek uit de topklasse combineert met de bijzondere terreinwagenkwaliteiten van een volwaardige offroad car.

Sterk op de weg en uitstekend in het terreinwerk. Hét antwoord voor de automobilist die met zijn eisen niet wil blijven steken bij het gebruikelijke of of, de beslissing voor een offroad óf een echte personenwagen voor de weg. Toptechnologie uit twee werelden die in de Audi allroad quattro tot een synthese komen.

De motor
De allroad quattro wordt met twee verschillende motortypes uitgerust. Een 2,7 liter biturbo V6-motor met 184 kW (250 pk) of een 2,5 liter V6-TDI-motor met 132 kW (180 pk). Beide motoren hebben een maximum koppel en vermogen in petto dat niets te wensen overlaat.

Techniek
De permanente 4-wielaandrijving van Audi werkt optimaal op elk wegdek. Exclusief in de allroad quattro: voor de handgeschakelde versies is bij gebruik op bijzonder zwaar terrein en bij extreme stijgingen de extra versnelling "Low Range" als meeruitvoering beschikbaar. Uniek op de markt is de 4-standen luchtvering van de Audi allroad quattro. Zowel de voor- als de achterwielen zijn uitgerust met luchtveerpoten, ieder apart geregeld door eigen hoogtesensoren. Door ingrepen op alle vier de wielen worden hierdoor enerzijds tijdens het offroad rijden een ideale bodemvrijheid en anderzijds optimale aërodynamische eigenschappen bij hoge snelheden op de autoweg gerealiseerd. Bij toenemende snelheid stelt het systeem de bodemvrijheid tussen carrosserie en wegdek in vier stappen lager af. Deze niveaus met een bereik voor de bodemvrijheid van 208 tot 142 mm - kunnen door de bestuurder desgewenst ook handmatig met een druk op de knop worden gekozen. Dit vergemakkelijkt het rijden op een sterk wisselend terrein.

Het design
Het design van de Audi allroad quattro geeft nieuwe accenten aan de grote functionaliteit en elegante sportiviteit van de A6 Avant-carrosserie. De grote spoorbreedte en de in bescheiden mate vergrote carrosserie verlenen de wagen een gespierd, karakteristiek aanzien. De geribde roestvrijstalen bodembeschermplaat, markante bumpers en verbrede wielkasten geven op het eerste gezicht al een indruk van de terreintalenten van de allroad quattro. Een krachtig voorkomen dat nog wordt geaccentueerd door het met lengteribben geprofileerde, in een contrasterende kleur gespoten dak. De inzittenden worden onthaald in een interieur met een comfort, waarmee Audi dezelfde hoge standaard hanteert voor dit nieuwe wagenconcept als bij haar andere modellen. De materialen en afwerking zijn normbepalend. De ontwerpers zijn er in geslaagd met fijne nuances de sportieve, authentieke directheid van de allroad quattro met de gratie van het A6-interieur te combineren. Voor het interieur is er keuze uit twee kleuren: steppengroen of grijs.

Multifunctioneel
Door de multifunctionele mogelijkheden van het interieur komt de Audi allroad quattro ook voor de dag als ideale reis- en recreatiewagen. Als exponent van het Avant-concept biedt hij naar behoefte vijf comfortabele zitplaatsen, of een bagageruimte met een maximum inhoud van 1.590 liter. Ruimte genoeg voor mountainbikes of een omvangrijke uitrusting voor bijvoorbeeld een vakantie. Taken waarvoor de allroad quattro mede dankzij het maximum laadvermogen van 630 kg goed is toegerust. De Audi allroad quattro kan een aanhanggewicht van maximaal
2.300 kg trekken. Door deze eigenschappen kwalificeert de allroad quattro zich als ongeslagen allrounder. Zijn veelzijdigheid, de sterke motoren, de 4-standen luchtvering en de permanente 4-wielaandrijving zetten het begrip vrijheid bij het autorijden in een nieuw perspectief. Een vrijheid zonder compromissen.

De Audi allroad quattro wordt in juli 2000 op de Nederlandse markt verwacht. De prijzen zijn nog niet bekend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie