Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FENIT verheugd over hoge ambitieniveau "eEurope"

Datum nieuwsfeit: 29-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FENIT verheugd over hoge ambitieniveau "eEurope"

De Europese Commissie heeft onlangs haar White Paper "eEurope - an Information Society For All" gepubliceerd. In dit als discussiestuk bedoelde document presenteert de Europese Commissie haar plannen om, kort gezegd, alle Europese burgers, bedrijven, overheidsinstellingen en organisaties binnen enkele jaren aan de elektronische snelweg te laten deelnemen.

Het plan, dat in het voorjaar nader aan de orde komt in het kader van de Europese Topconferentie te Lissabon, getuigt van een positieve, praktische en agressieve benadering. FENIT is dan ook verheugd dat Europa voorrang wenst te geven aan de ontwikkeling van de Europese informatiemaatschappij. eEurope vormt zonder meer een goed vertrekpunt voor verdere acties en het uitwerken van nadere aandachtspunten.

FENIT heeft in een reactie op "eEurope - an Information Society For All" haar waardering uitgesproken voor het hoge ambitieniveau van het plan. FENIT vindt het wenselijk dat de hoge lat die Europa aangeeft op politiek en beleidsmatig niveau ook binnen Nederland wordt onderschreven.
FENIT heeft niettemin kritische kanttekeningen bij het plan geplaatst. Zo legt eEurope relatief zwaar de nadruk op het belang van Internet voor de sociale cohesie binnen Europa. Het economische belang van de ontwikkeling van de informatiemaatschappij komt daardoor minder goed uit de verf.
De plannen in eEurope ontberen bovendien een integrale visie en hebben min of meer het karakter van een potpourri aan verschillende onderwerpen. Duidelijke prioriteiten worden daarbinnen niet gesteld.

Belangstellenden kunnen een exemplaar van het standpunt van FENIT opvragen bij het bureau van FENIT.
De tekst is ook hier te downloaden als pdf-file.

Meer informatie: FENIT, Peter van Schelven, tel.: 0348 - 49 38 38, fax: 0348 - 48 24 44.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie