Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

EU over verbod opgelegd aan aardsbisschop Kataliko

Datum nieuwsfeit: 29-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Raad van de Europese Unie

Rwanda : Archbishop Emmanuel Kataliko Press Release: Brussels (29-02-2000) - Press: 51 - Nr: 6452/00

Brussel,

29 februari 2000


6452/00 (Presse 51)

P 24/00

Verklaring van het voorzitterschap namens de Europese Unie
over de situatie van Mgr. Emmanuel Kataliko

De Europese Unie heeft kennis genomen van het verbod dat op
12 februari bij zijn terugkeer uit Kinshasa is opgelegd aan Mgr. Emmanuel Kataliko om zich naar de zetel van zijn diocees in Bukavu te begeven, en van zijn verbanning naar Butembo.

De Europese Unie spreekt haar ernstige bezorgdheid uit over deze gang van zaken en over de belemmeringen die de terugkeer van Mgr. Kataliko naar Bukavu in de weg blijven staan.

Zij doet een beroep op de rebellen van de RCD Goma om hun mondelinge toezegging gestand te doen, alsook op de Rwandese regering, om alles in het werk te stellen opdat Mgr. Emmanuel Kataliko onverwijld in alle veiligheid naar de zetel van zijn diocees in Bukavu kan reizen om daar, overeenkomstig zijn wens en die van de bevolking, zijn pastorale missie te hervatten.

De geassocieerde landen van Midden- en Oost-Europa, de geassocieerde landen Cyprus, Malta en Turkije, en de EVA-landen die lid zijn van de Europese Economische Ruimte, sluiten zich bij deze verklaring aan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie