Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitbreiding activiteiten stadsbeiaardiers Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 29-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Uitbreiding activiteiten stadsbeiaardiers

(29-2) Omdat stadscarillonconcerten een positieve bijdrage leveren aan het muziekleven in Rotterdam en de levendigheid in het stadscentrum bevorderen heeft het College van B. en W. besloten om ten laste van de kostenplaats Kunstzaken voor het jaar 2000 een bijdrage van fl.11.000 beschikbaar te stellen voor het realiseren van een serie van 18 zomeravondconcerten. De uitvoeringen worden gespeeld op de drie stadsbeiaarden in de Laurenskerk, het stadhuis en de Pelgrimsvaderskerk in Delfshaven. Naast deze torenconcerten gaan de stadsbeiaardiers hun activiteiten uitbreiden met concerten in de Burgerzaal. In de zomer van 2000 worden vier lunchconcerten en drie avondconcerten gehouden in de Burgerzaal van het stadhuis. Hiervoor stelt de afdeling Externe Betrekkingen een bedrag van fl. 13.000 beschikbaar.
Onder de naam 'Musica Roterodamum' wordt een stichting opgericht voor de ondersteuning en advisering van de culturele activiteiten van de stadsbeiaardier/organist.
Het College van B. en W. heeft deze stichting verzocht een activiteitenplan voor 2001 te ontwikkelen in overleg met de stichting Rotterdam Culturele Hoofdstad 2001 en de afdeling Externe Betrekkingen. Voor de uitvoering van dit activiteitenplan wordt eenmalig een bijdrage van fl. 11.000 beschikbaar gesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie