Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

De Alfa Sportwagon beleeft zijn primeur in Geneve

Datum nieuwsfeit: 29-02-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

De Alfa Sportwagon beleeft zijn in Genève

(29 Februari 2000)

PERSBERICHT:

De naam Alfa Sportwagon geeft aan dat deze auto kenmerkende eigenschappen van een coupé (ranke lijnen, hoog prestatieniveau en uitstekend weggedrag) combineert met de veelzijdigheid van een auto met een achterklep, neerklapbare achterbank (60/40) en een bagageruimte die groot genoeg is voor de vervoersbehoeften van iemand met een dynamische en sportieve levensstijl.

Met deze kenmerken staat de Alfa Sportwagon voor een nieuw soort auto, die automobilisten zal aanspreken. die nu in een grote variatie aan auto's rijdt: van stationwagons tot sportwagens en S.U.V.'s.

De Alfa Sportwagon is compact (443 cm lang) en aërodynamisch (Cw = 0,30), heeft het onderstel van een sportieve sedan (double wishbones bij de voorwielen en veerpoten bij de achterwielen), waaraan de auto uitstekende dynamische rijeigenschappen ontleent. Bovendien heeft deze Alfa een temperament dat hem tot een waardige opvolger van beroemde Alfa Romeo's uit het verleden maakt.

De Alfa Sportwagon is leverbaar met zes motoren: vier benzinemotoren en twee common rail' turbodiesels, met vermogens van 77 kW/105 pk tot 140 kW/190 pk en koppels van 144 tot 304 Nm. De topsnelheden lopen uiteen van 188 tot 230 km/h.

De Alfa Sportwagon omvat de nieuwste technische ontwikkelingen voor personenauto's en is daarmee bedoeld voor een goed geïnformeerd koperspubliek dat zich bewust is van de vooruitgang op dit vlak.

Tot die technische features behoren de twee JTD dieselmotoren (1,9 en 2,4 liter), de Selespeed en 0-System transmissies (in combinatie met respectievelijk. de 2.0 liter Twin Spark- en 2,5 liter V6 24V benzinemotoren), Nivomat automatische niveauregeling en uiteraard twee fullsize airbags, plus side-airbags.

Het interieur van de Alfa Sportwagon is eveneens innovatief. Zo is de bagageruimte voorzien van afsluitbare vakken en elastische netten om bagage vast te houden. Daarnaast bestaan er mogelijkheden om de vorm en indeling van de ruimte te veranderen afhankelijk van de afmetingen van de gewenste lading.

De Alfa Sportwagon is daarmee Alfa Romeo's eigen invulling van het begrip stationwagon: een puur sportieve auto, met voldoende ruimte om uiteenlopende zaken zodanig te vervoeren dat de bestuurder ongehinderd kan blijven genieten van de vlotte rijstijl waarvoor de auto is ontworpen.

Dit nieuwe model is beschikbaar in dertien kleuren, waaronder drie nieuwe en een afwijkende interieuruitrusting voor elke versie, inclusief keuze uit drie soorten bekleding: stof, velours of leer (optie). De standaarduitrusting is zeer uitgebreid. Vanaf de 2.0 liter Twin Spark omvat de uitrusting op afstand te bedienen centrale vergrendeling van deuren en achterklep, lederen bekleding van stuur en versnellingspookhoes, elektrische bediende zijruiten voor en achter, mistlampen, lichtmetalen wielen met brede banden en centrale armsteunen zowel voor als achter.

De Alfa Romeo Alfa Sportwagon is eind mei in Nederland leverbaar.

Het leveringsprogramma omvat acht versies:

- 1.6 Twin Spark, 88 KW 20 pk - 200 km/h

- 1.8 Twin Spark, 106 KW/144 pk - 210 km/h

- 2.0 Twin Spark, 114 KW 55 pk - 216 km/h

- 2.0 Twin Spark Selespeed, 114 KW/155 pk - 216 km/h
- 2.5 V6 24V, 140 kW/190 pk - 230 km/h

- 2.5 V6 24V 0-System, 140 KW/190 pk - 227 km/h
- 1.9 JTD,77 KW/105pk-188km/h

- 2.4 JTD, 100 KW 36 pk - 203 km/h

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie